Homofòbia en un vagó de Rodalies. Una parella d'homes ha estat brutalment agredida per la seva orientació sexual a l'estació de Plaça Catalunya de Barcelona. Els fets han passat aquest dilluns cap a les sis del matí. Segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, l'avís de l'atac els dos viatgers l'ha donat un altre passatger que ha accionat el botó d'alarma del tren. En aquest precís instant, els vigilants de seguretat privada de Renfe s'han traslladat fins al lloc i han trobat tres homes i una dona amenaçant amb dues ampolles de vidre les dues víctimes, després d'haver-los insultat i propinat diverses puntades de peu i cops de puny.

Els quatre agressors tenien 28 antecedents policials

Els vigilants de seguretat privada de Renfe —operadora de la xarxa de Rodalies— han reduït els quatre presumptes agressors i han trucat als Mossos d'Esquadra. Aquests s'han traslladat fins a l'estació de Plaça Catalunya, han pres testimoni al viatger que ha donat l'alarma i han detingut els tres homes i la dona. Estan acusats dels delictes d'amenaces, odi i lesions lleus, entre d'altres. Però la qüestió és que no era el primer cop que tenien problemes pels seus actes amb els agents. Segons han explicat fonts policials a aquest mitjà, els consta, entre tots, un total de 28 antecedents per robatori, atemptat a agent de l'autoritat, delictes de trànsit i patrimoni.

Els quatre detinguts tenen 38, 22, 21 i 19 anys, respectivament. Els insults homòfobs, la pallissa i les amenaces amb dues ampolles de vidre han provocat que l'àrea de transport metropolità hagi obert una investigació per aquests fets. A més, els Mossos d'Esquadra mitjançant la seva atenció de referència a les víctimes de la zona ha continuat les indagacions i ha assistit els dos homes agredits aquest dilluns al matí a Barcelona. També està prestant assessorament a la parella. La policia catalana ha realitzat una crida a xarxes socials per acabar amb les agressions LGTBI-fòbiques, després de donar-se la primera de 2023 al bell mig de la ciutat comtal.