La Policia Nacional té sota investigació un pacient de l'ala de psiquiatria de l'Hospital Son Espases de Palma qui, presumptament, va agredir sexualment dues internes del centre l'estiu passat. Les víctimes, de 41 i 18 anys respectivament, van denunciar l'home, de 33 anys i origen dominicà, després que aquest violés la més gran i intentés fer el mateix amb l'adolescent, qui va aconseguir escapar després que la besés i li fes tocaments al pit i a la zona genital. 

Els fets dels quals està acusat van passar durant l'estiu del 2023, concretament als mesos de juny i juliol. El 4 de juny, després d'haver passat una estona xerrant i fumant amb la primera víctima, de nacionalitat espanyola, a la terrassa de l'hospital, va anar a buscar-la a la seva habitació perquè volia fer-li un petó. En aquell moment la dona va aconseguir que marxés, però, més tard, passades les vuit del vespre, després que s'hagués pres la medicació abans de dormir, l'acusat va tornar. 

Segons consta a la denúncia presentada davant la policia espanyola, l'home, aprofitant que la víctima estava "grogui", va ficar-se amb ella al llit mentre li feia tocaments i petons, fins que la va acabar violant. La dona va explicar els fets l'endemà al responsable de l'Àrea de Salut Mental qui va aïllar al sospitós; l'home va assegurar en tot moment que la relació havia estat consentida, segons el diari Última Hora

Ho va intentar de nou unes setmanes més tard 

Tot i la gravetat dels fets, l'home només va estar unes setmanes en aïllament. Quan va sortir, a finals del mes de juliol, va intentar fer el mateix amb una altra pacient, en aquesta ocasió una jove espanyola de només 18 anys. La noia va explicar que l'altre pacient va entrar a la seva habitació, es va masturbar davant d'ella i li va fer tocaments i petons fins que va aconseguir fugir. L'home, per justificar-se, va expressar que "Necessitava amor i havia de buscar-lo", assegurant que havia vist a l'adolescent besant un altre intern i volia fer el mateix. 

Les víctimes van interposar una denúncia a la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona de la Policia Nacional, que va posar en marxa una investigació. A principis de novembre van detenir l'acusat com presumpte autor de dos delictes d'agressió sexual, un dels quals amb penetració