Un home de 45 anys ha ingressat a presó de manera provisional acusat d'haver agredit sexualment una dona amb submissió química a la Vall d'Aran. Els Mossos d'Esquadra el van detenir el passat 11 de març, i la Fiscalia va demanar la privació de llibertat fins al començament del judici, una mesura que el jutjat va acordar. L'acusat és un treballador de l'hospital de Vielha, en concret un anestesista, però el presumpte delicte el va cometre fora del centre mèdic. 

No va superar el període de prova 

Per altra banda, el govern aranès ha explicat en un comunicat que l'anestesista, de 45 anys, només va treballar a l'Hospital Vall d'Aran durant quatre dies, dels quals dos no es va presentar, per la qual cosa no va superar el període de prova i el van acomiadar. Es dona la casualitat que van rescindir el seu contracte el dia abans de la presumpta violació. El Conselh Generau d'Aran ha especificat que l'home tenia "bones referències mèdiques i el certificat de penals en regla". 

La suposada agressió sexual va tenir lloc la nit del 9 al 10 de març, a la zona d'oci nocturn de la capital de la Vall d'Aran. La víctima va ser trobada per uns veïns l'endemà dels fets, caminant sola pels carrers visiblement desorientada pels efectes de la presumpta submissió química que va patir a mans de l'acusat. Poc després va interposar denúncia en una comissaria dels Mossos d'Esquadra, i la policia catalana va detenir l'home el dilluns 11 de març per aquests fets. 

El ministeri públic va demanar per l'home presó provisional, comunicada i sense fiança fins a la celebració del judici, i el jutjat de Vielha en funcions de guàrdia va acordar aquesta mesura. Mentrestant, la investigació del cas continua en marxa per recopilar totes les proves i esclarir les circumstàncies exactes en les quals l'home va agredir, presumptament, una dona, fent ús de drogues.