Després de passar la nit a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Hospitalet de Llobregat, aquest matí el raper Morad ha estat traslladat als Jutjats de l'Hospitalet, on ha estat entregat a la jutgessa de guàrdia, la titular del número 5, que n'ha ordenat la seva llibertat amb càrrecs.

La magistrada ha acordat que l'home estigui a disposició del jutjat sempre que sigui requerit, però no n'ha ordenat el seu ingrés a presó ni cap altra mena de mesura cautelar. El raper Morad podrà entrar i sortir de l'Estat, de moment, sense problema. La causa, tal com va avançar ahir ElCaso.cat, està oberta per un delicte de desordres públics.

Acusat de pagar per cremar contenidors

Agents de paisà dels Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimecres el raper en un bar de l’Hospitalet, acusat d’haver ordenat i pagat l’incendi de diversos contenidors la setmana passada a la zona dels Blocs Florida, on ell vivia i on manté els seus quarters generals. Després d’un enfrontament amb la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet, i segons consta a l’atestat de les investigacions fetes per agents dels Mossos, el conegut raper marroquí va amenaçar a la policia dient que pagaria a joves del barri per fer cremar contenidors. Al cap de poca estona així va ser, i la policia, assegura, ho ha pogut demostrar. Concretament, va dir que pagaria 1.000 euros per “cremar la Florida”.

Com a mínim es van cremar sis contenidors a la zona. Els Bombers van treballar, segons consta a l’informe de la guàrdia d’aquella nit, la del 20 d’octubre, quatre contenidors a la plaça dels Blocs, que van afectar també un vehicle i un arbre, un altre contenidor al carrer de Carmen Amaya i dos vehicles, també a causa de l’incendi de contenidors, al costat de l’estació de metro de la Florida.

Ni 24 hores detingut

El raper, recentment fitxat per Adidas com a imatge de la seva marca i amic de periodistes del Baix Llobregat com el mateix Jordi Évole, no ha estat ni 24 hores detingut. Després de ser arrestat aquest dimecres a la tarda i passar la nit a la comissaria, aquest matí ja ha quedat en llibertat, tot i les proves que han aportat els investigadors. Ara la investigació haurà de seguir el seu curs. Aquests fets se sumen a les diverses causes que el raper Morad té en altres jutjats del Prat, Tarragona o de l'Hospitalet, per enfrontaments amb la policia i també per, presumptament, conduir sense carnet i de forma temerària.