Des de les cinc del matí que la Guàrdia Civil està escorcollant dos pisos del carrer d’Amposta de Salou, al Tarragonès, per detenir unes deu persones que la investigació de la brigada d’Informació vincula amb bandes llatines. Segons les primeres informacions, a les quals ha tingut accés ElCaso.cat, les persones que seran detingudes formen part de la banda llatina Trinitarios, tot i que es desconeix quin arrelament tenien a Salou, si hi estaven de pas o s’hi havien establert.

 

 

 

Imatge de la retirada d'un dels detinguts / ACN

 

El cas es troba secret de sumari, fet que també complica poder aclarir si es tracta d’una organització activa i perillosa o es trobava en una fase inicial de la seva creació i arrelament a la capital de la Costa Daurada. Els escorcolls, en la fase d’explotació de la investigació, seran claus per aclarir els papers dels objectius de la Guàrdia Civil en la banda.

Nou repunt de bandes llatines violentes a Catalunya?

Feia anys que cap dels cossos policials que operen a Catalunya havien llençat una operació contra bandes juvenils d’aquest estil, d’origen llatí. Fins i tot, els Mossos d’Esquadra, quan la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van assegurar que havien perdut el control de Madrid, amb la proliferació d’aquestes bandes, cada cop més perilloses, van assegurar que no havia aquest tipus de delinqüents a Catalunya, un fet que, ara mateix, si es confirmen les acusacions fetes pels investigadors de l’Institut Armat de Tarragona, sembla que no eren correctes.

Salou GC2
Imatge de cotxes de la Guàrdia Civil davant d'un dels pisos escorcollats, a Salou / Cedida

Les entrades i escorcolls en dos pisos de Salou han arrencat a les cinc del matí i s’espera que s’allarguin diverses hores. Els agents de la Guàrdia Civil esperen trobar, a més dels seus objectius, també indicis que provin la relació de la desena de detinguts amb la banda Trinitarios. S’espera que durant el dia donin detalls, si el jutge accepta aixecar el secret de sumari, de l’explotació de la investigació.