Onada de robatoris a Castelldefels (Baix Llobregat) en tan sols 24 hores. Set persones han estat detingudes pels Mossos d'Esquadra després de buidar dues cases de la ciutat costanera. Quatre dels lladres van enxampar-los in fraganti en un dels domicilis: es trobaven amagats a diferents habitacions de l'habitatge i, un d'ells, a més, intentava passar desapercebut sota un dels llits. Van ser sorpresos mentre remenaven les habitacions i no van tenir temps de fugir ni per finestres ni portes. Els arrestos dels individus, d'entre 22 i 28 anys i amb 38 antecedents policials, van realitzar-se la matinada d'aquest divendres 4 d'octubre, després de que els agents rebessin l'avís d'entrada en una casa. La policia catalana els acusa d'un delicte de robatori amb força en un domicili de Castelldefels.

Sota el llit amagat i tres lladres més detinguts per geolocalització

Curiosament, els Mossos d'Esquadra, quan van registrar la casa on presumptament havien entrat a robar, van trobar tres dels joves amagats a diferents habitacions i un d'ells sota el llit. Els van detenir i van passar al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Gavà (Baix Llobregat) que va decretar el seu ingrés a presó. Aquest cas tan llampant va coincidir en el temps amb un altre assalt a la ciutat, al voltant de les set de la nit d'aquest divendres. Els lladres, en aquest cas, van aconseguir fugir abans de l'arribada dels agents al domicili, tot i que per mitjà de la tecnologia, més concretament la geolocalització dels aparells electrònics sostrets, van aconseguir enxampar-los poc després al barri de la Barceloneta de Barcelona.

Els tres detinguts són dos homes i una dona, amb 17 antecedents policials, que van emportar-se diversos aparells electrònics i diners en efectiu del domicili que van assaltar aquest divendres a Castelldefels. Com que els lladres van fugir quan van arribar els Mossos d'Esquadra a l'habitatge, van utilitzar la geolocalització dels objectes furtats per saber on es trobaven i seguir els seus desplaçaments. Poc després van aturar-los a la Barceloneta, on una parella descarregava els materials sostrets del maleter d'un cotxe. Van ser arrestats mentre mostraven un comportament hostil, segons fonts policials, i els van vincular a un segon robatori, també a aquesta ciutat del Baix Llobregat. Una vegada van passar a disposició judicial, el magistrat els va deixar en llibertat amb càrrecs.