Un home ha estat detingut per simular un infart amb l’objectiu de robar a la persona que aturés el seu vehicle i el portés a l’hospital perquè l’atenguessin. El lladre, però, no va aconseguir el que volia i va haver d’acabar colpejant una dona amb dues barres d’acer per robar-li la bossa de mà. Després de passar a disposició judicial, el jutge ha decretat el seu ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança.

L’home va simular que patia un infart per robar a la persona que l’ajudés

Els fets van tenir lloc als voltants de dos quarts d’una de la matinada del passat dilluns, 31 d’octubre, al carrer Benjamín Ortíz d’Oviedo. Un home va simular que patia un infart al mig del carrer i va començar a fer senyals a un cotxe que passava perquè es detingués. Quan el vehicle es va aturar, li va demanar al conductor que el portés a l’Hospital Universitari Central d’Astúries (HUCA).

Aquest va accedir-hi, però quan encara quedaven uns carrers per arribar-hi, el lladre li va demanar que parés el vehicle i li entregués la cartera. Davant la seva negativa, l’acusat el va començar a agredir, es va abalançar sobre ell, va obrir la porta del conductor i el va fer fora a empentes. El propietari del vehicle va caure a terra, moment en què el detingut va intentar robar-li el cotxe. No obstant això, es tractava d’un vehicle automàtic i no el va poder arrencar, així que va haver de fugir corrent a peu. El conductor va resultar ferit amb un politraumatisme a l’espatlla dreta.

El lladre va intentar robar a dues noies que el van acabar perseguint

Després de fugir de l’intent de robatori frustrat, el detingut es va aturar a un parell de carrers més enllà quan va veure que dues noies estaven a punt d’entrar a un portal. Es va quedar esperant que entressin i aleshores les va anar per darrere, va colpejar amb força una d’elles, li va agafar la bossa de mà i va sortir corrents. Les dues dones van sortir darrere d’ell i el van aconseguir atrapar, però el lladre va començar a donar cops amb dues barres d’acer a la jove a qui havia sostret la bossa i la intentava recuperar. La noia va resultar ferida amb un traumatisme costal.

Una patrulla de la Policia Local d’Oviedo va poder detenir l’home al mateix lloc dels fets. Després de passar a disposició judicial, el jutge ha decretat el seu ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança a l’espera que se celebri un judici ràpid en un jutjat penal. La Fiscalia demana per ell cinc anys i mig de presó per dos delictes de robatori amb violència en grau de temptativa i dos delictes de lesions. A més, sol·licita que s’indemnitzi a les víctimes per les lesions patides.