Surt a la llum el nom d'usuari de l'última persona que va xatejar amb l'Helena Jubany. Es tracta d'un amic seu que feia servir el sobrenom Òmicron, uns fets que han sorprès a tothom, ja que coincideix amb el nom de la nova variant del coronavirus. Es tracta d'una conversa que ha revelat informació molt important per poder resoldre el cas.

Òmicron, el nom d'usuari de l'última persona que va xatejar amb Helena Jubany

Òmicron, a més a més de ser el nom de la nova variant de la Covid-19, també és el nom de la quinzena lletra de l'abecedari grec que, casualment, és el nom d'usuari que feia servir l'última persona que va xatejar amb Helena Jubany, la bibliotecària de Sabadell (Vallès Occidental) que va ser assassinada fa més de 20 anys.

L'usuari que s'amaga darrere el sobrenom Òmicron és un home completament desvinculat del crim, segons explica El Taquígrafo, on també s'explica que l'última conversa que va tenir l'Helena a través d'internet dos dies abans del crim que va commocionar Catalunya el desembre del 2001.

Conversa amb informació molt rellevant sobre l'entorn excursionista de la bibliotecària

Aquesta conversa va ser a les 0:14 del mateix dia que va ser vista per última vegada. Es tracta d'una conversa clau per la investigació, ja que conté informació rellevant sobre els membres de la Unitat Excursionista de Sabadell, avança El Taquígrafo.

Es tracta d'un cas sense resoldre ple d'errors judicials i policials i, actualment, encara no se sap qui va assassinar l'Helena Jubany, que va ser trobada en un pati interior de Sabadell. L'havien llençat des d'una finestra, estava despullada i tenia algunes parts del cos cremades amb colònia.

Helena Jubany / Arxiu

El nom d'usuari de l'última persona que va xatejar amb Helena Jubany és Òmicron, que casualment, coincideix amb el nom de la nova variant del coronavirus / Arxiu

Santi Laiglesia, l'etern sospitós del crim

Santi Laiglesia es va convertir en l'etern sospitós del crim i, tot i que no ha estat declarat culpable, moltes persones asseguren que va mentir en la seva coartada. Anys després dels fets, els policies van investigar el disc dur de l'ordinador de l'Helena Jubany i van veure que tenia un assetjador que tenia el sobrenom Rius Cant.

L'Helena estava espantada perquè aquest home la molestava des del xat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Després de molta insistència per part de la família de la víctima, per fi van aconseguir que la persona que s'amagava darrere aquest usuari declarés als jutjats.

L'assetjador de l'Helena diu no que recorda haver parlat mai amb ella

Tot i les proves presentades que demostraven que havia assetjat a la bibliotecària, ell va declarar que no recordava res en relació amb el sobrenom Rius Cant i, per si no fos poc, també va dir que no recordava haver xatejat mai amb Helena Jubany. Així i tot, actualment, les investigacions s'estan centrant en Xavi Jiménez, que és l'última persona imputada en el crim i que va enviar correus clavats a les cartes anònimes que va rebre abans de ser assassinada.

Per aquest mateix motiu, el jutge instructor ha demanat que se li faci una prova cal·ligràfica per esbrinar si la lletra del nou imputat coincideix amb la de les cartes que va rebre Helena Jubany i, de moment, encara no ha sortit a la llum el resultat.