Surten a la llum les primeres declaracions d'Omar Montes després de ser enxampat en la trama de falsos vacunats de la covid. Tot i els resultats de la investigació policial, assegura que és tot mentida i que està immunitzat. Aquesta trama de falses vacunes i PCR ha estat destapada per la Policia Nacional. Han pogut comprovar que en el Registre de Vacunació hi ha almenys 1.600 persones que consten com a immunitzades tot i que, en realitat, no ho estan.

Entre aquestes persones apareix el famós cantant Omar Montes que, segons aquestes investigacions, hauria obtingut el passaport covid de manera fraudulenta. Aquest jove no és l'únic que apareix en el registre, també apareix Ana María Carmeno, una de les narcotraficants més famoses d'Espanya, la famosa Reina de la Coca.

Omar Montes diu que és mentida i que està vacunat

Hi ha sis detinguts a Madrid i un altre a Barcelona: cinc homes i dues dones, una de les quals és una infermera que entrava de manera il·legal a les bases de dates, on apareixien els noms dels beneficiaris com a vacunats quan, en realitat, no ho estaven. Omar Montes ha explicat que el fet que aparegui el seu nom en aquesta trama és mentida, uns fets contradictoris amb la investigació policial.

Omar Montes / Europa Press

Omar Montes assegura que està vacunat i que el fet que aparegui el seu nom a les investigacions policials d'aquesta trama és mentida / Europa Press

"Bon dia a tothom. Sóc Omar Montes i estic vacunat"

"Bon dia a tothom. Sóc Omar Montes i estic vacunat. Estic molt conscienciat sobre l'ús de les vacunes com a part de la solució de la pandèmia. No puc controlar tot el que es pugui dir de mi, però sí que puc demostrar, quan sigui necessari, totes aquestes falsedats. Una mentida més. Segueixo treballant. Abraçades des de Miami!", diu el cantant en un instastorie del seu compte d'Instagram, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.

Els responsables s'infiltraven a grups negacionistes per captar clients

Els responsables dels fets s'infiltraven a grups negacionistes de diferents xarxes socials per captar clients, als quals oferien passaports covid i PCR negatives falsificades. Elena Andradas, la directora de Salut Pública de la Comunidad de Madrid, ha explicat que, tot i que es tracta d'una investigació oberta, no pot donar més detalls de la investigació, que està en mans de la Policia Nacional.

Els organitzadors de la trama estan identificats i operen des de França

Els agents continuen investigant aquest cas. Els detinguts es podrien enfrontar a penes de presó pels delictes de falsedat documental i contra la salut pública. La infermera per un delicte de revelació de secrets. De moment, no ha transcendit la identitat dels presumptes autors dels fets i han descobert que els organitzadors operen des de França, motiu pel qual han posat en coneixement aquests fets a les autoritats del país.