Caçats els ocupes del vaixell Família Rivas d'Arenys de Mar (Maresme). Els Mossos d'Esquadra han detingut dos individus que residien il·legalment a l'embarcació, on van entrar el 2019, fa més de dos anys, gairebé tres. Segons ha avançat La Vanguardia, es tractava d'un punt molt actiu de tràfic de drogues i els dos arrestats, d'origen magrebí, generaven molta inseguretat a la zona del petit port de la localitat. El jutge, després de ser enxampats, ha decretat presó preventiva per tots dos delinqüents. No obstant això, podrien tornar en un parell de mesos al carrer, per la qual cosa la policia catalana treballa en aquests moments amb Ports de la Generalitat per traslladar el pesquer a un altre moll, fora de la població.

Ocupes, narcotràfic i robatoris amb violència

Els dos homes tenien antecedents per molts robatoris amb violència i intimidació, baralles, lesions i furts amb força, segons ha explicat el mitjà citat. Per això, els Mossos d'Esquadra van aprofitar per contactar amb el magistrat que instruïa la seva causa, i per la qual tenien diversos judicis pendents, per enviar-li un informe detallat de tots aquests delictes en relació a la ocupació del vaixell. Això va derivar en que el jutge va ordenar la detenció dels dos delinqüents i va decretar la seva presó preventiva. Tanmateix, al estar en un règim semiobert, podrien tornar en poc temps al carrer fins que no es celebri la vista judicial definitiva.

En aquests moments, mentre els dos arrestats són entre reixes provisionalment, s'estudien accions per emportar-se a un altre indret el vaixell Família Rivas. Però, no serà tan fàcil com sembla. Sobre l'embarcació recau una ordre d'embargament d'una entitat financera, per la qual cosa hauria de continuar al moll actual i s'hauria d'arribar a un acord per permetre moure'l d'allà. Va quedar permanentment encallat al port d'Arenys de Mar fa més de quatre anys.

Vaixell abandonat i ocupat fa tres anys

Després de l'abandonament i l'embargament, fa uns quatre anys, el vaixell va patir una entrada i va ser okupat fa uns tres anys. Tot pel litigi judicial que va provocar la retenció de l'embarcació per una entitat financera. En un principi van instal·lar-se, segons van explicar diversos mitjans el 2019, unes dotze persones sensesostre. Però poc van trigar en utilitzar el pesquer (un dels més potents de cèrcol del litoral català) com punt estratègic pel narcotràfic i per robar, amb amenaces, força, intimidació i violència a tothom que s'acostava pel port d'Arenys de Mar. Ara, s'espera que les accions arribin a temps per poder traslladar-lo del moll actual i reduir els actes delictius a la població.