La Policia Nacional ha detingut a l’Hospitalet de Llobregat un dels fugitius més buscats per les autoritats italianes per un delicte de tràfic de drogues a escala internacional. L’arrestat estava en crida i cerca des del novembre passat quan va abandonar el seu país i es va emetre contra ell una ordre europea de detenció.

La investigació que ha portat al seu arrest es va iniciar el 10 de novembre quan les autoritats espanyoles van rebre un avís en el qual des d’Itàlia sol·licitaven la seva col·laboració per tal de localitzar i detenir el fugitiu d’acord amb la mencionada ordre europea emesa. Després de gairebé un mes de perquisicions, la Policia Nacional el va detectar a l’Hospitalet de Llobregat, i va procedir amb la seva detenció.

Fugia d’una pena de 24 anys de presó

Segons l'ACN, l'home s'enfronta a una pena de 24 anys de presó a Itàlia per un delicte de tràfic internacional de drogues que van ocórrer l'any 2019. En aquell moment l'arrestat estava organitzant una operació per a importar grans quantitats d'haixix i marihuana des d'Espanya cap a Itàlia. Com a resultat d'aquestes actuacions van fer arribar fins a Milà 246 quilos de marihuana i altres 174 quilos d'haixix.

Gràcies al dispositiu de recerca que es va posar en marxa, la Policia Nacional va localitzar el presumpte ‘capo’ italià a un domicili de l’Hospitalet on s’havia instal·lat en arribar a Barcelona, i després del seu arrest va passar a disposició del Jutjat Central d’Instrucció.

Enxampada una màfia napolitana

No només operen ‘capos’ de la droga a territori català. El novembre passat la Policia Nacional va desarticular una de les màfies napolitanes que es dedicaven a robar rellotges d’alta gamma a turistes. Durant l’estiu passat la policia va detectar l’actuació de petits grups de persones d’origen italià que robaven rellotges de luxe a persones grans i d’origen estranger. Malgrat tenir una infraestructura organitzada, amb ‘observadors’ i motos preparades per una fugida ràpida, la policia va detenir a tres membres que van ingressar a presó, i van emetre una ordre europea de detenció per a altres sis persones implicades.