El problema de les ocupacions il·legals, que s’han escampat per tot Catalunya, genera inseguretat. També violència. Aquest dilluns, quan faltaven pocs minuts per les quatre de la tarda, la propietària d’un local de l’avinguda Maresme, a tocar de la plaça del Gas, va presentar-s'hi en tenir sospites que, en estar buit, algú hi havia entrat i per arreglar la porta. Quan hi va arribar va veure que no només els havien entrat, també hi havia quatre persones a l’interior, que s’hi havien instal·lat. La dona s’hi va presentar amb un amic seu i també un serraller, que tenia la intenció d’arreglar la porta. 

La propietària i l’amic de la dona van recriminar als quatre joves que fossin a l’interior d’una propietat seva i lluny de marxar-ne, s'hi van encarar. Tal com consta a la denúncia presentada, un dels joves, de 18 anys i de nacionalitat marroquina, va sortir al carrer i va increpar i empènyer la dona, tot i que sense ferir-la.

La pitjor part se la va emportar l’amic de la dona. El jove va agafar un pal de fusta i li va obrir el cap, havent de ser atès d’urgència pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). No es pateix per la seva vida i va poder ser donat d’alta i fins i tot va desplaçar-se a la comissaria a denunciar els fets. 

Detingut per les lesions 

Poca estona més tard dues patrulles dels Mossos d’Esquadra es van presentar davant del local ocupat i van conversar amb els joves per tal que sortissin per ser identificats. Dels quatre, la víctima en va poder identificar una, la que el va atacar, que va quedar detingut per un presumpte delicte de lesions. El jove fa pocs mesos que ha fet 18 anys i, segons ha pogut saber ElCaso.cat, ja acumula quatre antecedents policials. Els Mossos també van identificar a tres persones més, també joves, per estar de manera irregular al local. Tots amb antecedents.

Tot i això, no van ser desallotjats. Ja feia dies que l’havien ocupat i ara haurà de ser un jutge qui n’ordeni el desallotjament. La propietat va presentar la denúncia per ocupació il·legal i haurà el recorregut judicial haurà de fer la seva feina. Es tracta d'un local sense espais per viure, on els quatre joves, però, s'hi havien instal·lat. És un fenomen que no és nou a Catalunya, on aquestes ocupacions, de marcat caire delinqüencial, i lluny dels moviments okupes o d'ocupacions de caràcter social, converteixen els locals en veritables coves de lladres, que aprofiten per estar-hi i també per guardar-hi els productes robats. A Barcelona la setmana passada els Mossos d'Esquadra van poder desallotjar un local d'aquests i hi van trobar bicicletes i patinets elèctrics.