Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació per localitzar i detenir l’home que, presumptament, aquest diumenge al voltant de dos quarts de sis de la tarda va atacar mortalment un altre home a les Borges Blanques. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l’home que els Mossos busquen està plenament identificat i disposen de la seva fotografia, que ja ha estat difosa entre totes les unitats policials de la zona de Ponent i també del Camp de Tarragona.

L’home que els Mossos relacionen amb el crim de les Borges Blanques és Jesús G.G., un home de nacionalitat espanyola de 25 anys. Fins i tot tenen la placa de matrícula del cotxe Nissan Primera que, juntament amb una altra persona, va fer servir per escapolir-se del lloc dels fets. A la zona, a uns cent metres de l’aparcament on es va produir l’agressió, els Mossos d’Esquadra van recuperar l’arma, un matxet d’uns cinquanta centímetres, segons fonts de la investigació.

Una baralla per un robatori a casa de la víctima

Les perquisicions fetes per agents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió policial de Ponent han pogut aclarir que l’enfrontament es va iniciar per una discussió entre la família de la víctima, d’origen eslovac, i la família del presumpte agressor. El rerefons, segons ha pogut saber ElCaso.cat, és un robatori en una casa propietat de la família de la víctima mortal, que asseguren que la van cometre els de la família de l’agressor. Durant l’enfrontament, i de manera gairebé sobtada, Jesús G.G., va treure el matxet i li va clavar a la zona de la panxa i també el va ferir al cap.

La part final de la història ja és coneguda. L’home eslovac, conegut al municipi capital de les Garrigues, va ser traslladat al CAP del poble i després també a l’hospital Arnau de Vilanova, a Lleida, on al voltant de dos quarts de vuit de la tarda va acabar morint a causa de les ferides, que li van causar greus lesions internes. Els Mososs d’Esquadra van iniciar un dispositiu per intentar interceptar el cotxe que va fer servir l’home per escapolir-se. Al voltant de dos quarts de dotze es va decidir desmuntar-lo. La investigació del crim segueix en marxa per detenir l’autor i aclarir els detalls de com es va produir.

L'Ajuntament reclama una reunió amb Interior

Des del consistori, com ja van alertar ahir alguns veïns a ElCaso.cat, han lamentat els fets i han posat el crit al cel per la inseguretat generada al municipi arran de diverses ocupacions de pisos del carrer de Santiago Rusiñol que s’han traduït en robatoris en cases, en cotxes i en caravanes. L’alcaldessa Núria Palau ha demanat una reunió d’urgència amb el conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, per abordar el tema.

ACTUALITZACIÓ: L'home s'ha entregat aquest dimarts, 11 d'octubre, a la comissaria de Lleida. Ha quedat detingut.