Els Mossos d’Esquadra han participat, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona, aquest matí en el desallotjament d’un local ocupat al carrer de la Flor de Neu, al barri de la Prosperitat de Barcelona. Els baixos portaven ocupats des del passat 10 de setembre, quan un grup de joves, de diverses nacionalitats, van entrar-hi de manera irregular i hi van muntar el seu pis franc per, des d’allà, sortir a robar. Després de la denúncia de la propietat, avui s’ha rebut l’ordre judicial per poder desallotjar els baixos.

A l’interior la policia, en un operatiu amb agents d’ordre públic de l’ARRO dels Mossos, s’han trobat dotze persones, totes lladres amb desenes d’antecedents. Tots els identificats sumen un total de 58 antecedents, la majoria per delictes contra el patrimoni.

Un dels joves que hi havia a l’interior dels baixos ha quedat detingut per tenir una ordre de detenció emesa per un jutjat pendent. Els altres onze, tot i tenir antecedents, no han estat detinguts. Als baixos s’han trobat bicicletes i patinets, que la policia creu que podrien haver estat robats de la via pública els darrers dies. S’ha obert una investigació per aclarir-ho i poder confirmar d’on havien sortit.

Més patrullatge a la zona

Els veïns del carrer de Flor de Neu i de la zona ja havien posat el crit al cel d’ençà de l’ocupació, quan s’havien augmentat els robatoris a la zona. Els Mossos asseguren que des que en van tenir coneixement van incrementar el patrullatge i la vigilància per intentar frenar l’actuació d’aquest grup de lladres que havien muntat en aquests baixos la seva particular cova d’Alí Babà i els 40 lladres.