Gran operatiu policial contra el tràfic de drogues a Figueres i els pobles dels voltants, a l'Alt Empordà. Els Mossos d'Esquadra i la direcció adjunta de vigilància duanera de l'Agència Tributària ha iniciat aquest matí de dijous un dispositiu conjunt contra una organització criminal dedicada al contraban de marihuana al nord de Catalunya. Segons ha explicat la Guàrdia Urbana de Figueres, han començat els escorcolls cap a les sis del matí i l'epicentre es troba a la ciutat de Figueres, contra un clan assentat a la zona. Les entrades i escorcolls, que s'han fet en grans naus i també en cases, han de servir per detenir diverses persones, la majoria, d'ètnia gitana, segons ha explicat la policia catalana.

L'operatiu antidroga dels Mossos i Vigilància Duanera a diverses localitats de l'Alt Empordà ha acabat amb tretze detinguts i 5.000 plantes de marihuana requisades. També s'han incautat dues armes de foc, catorze quilos de cabdells en els quinze registres que s'han practicat, en diferents habitatges de Figueres, Castelló d'Empúries, l'Escala, Sant Pere Pescador, Vilacolum, Vilamacolum i també un domicili de Girona. A més, a Figueres s'ha desmantellat una nau industrial amb unes 2.500 plantes al carrer Vilamaniscle, en un polígon industrial de la capital de l'Alt Empordà.

 

Més de 250 agents desplegats

En total, des de primera hora del matí hi han participat més de 250 agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), la BRIMO, l'ARRO, la unitat canina, mitjans aeris i efectius de Seguretat Ciutadana tant dels Mossos d'Esquadra com de vigilància duanera de l'Agència Tributària.

Aduana
Aduana

Durant les primeres hores d'aquest macrooperatiu s'han realitzat entrades i escorcolls a diferents pisos i naus amb epicentre a Figueres, però amb afectació col·lateral en altres municipis dels voltants. En aquests moments es desconeix l'impacte i l'abast d'aquesta organització criminal dedicada al tràfic de marihuana assentada a la zona de l'Alt Empordà i que servia per col·locar la marihuana a escala internacional i a gran escala.

Aquesta operació de gran format, a la frontera amb França, arriba pocs dies després de saber-se que la policia catalana va fer també una operació semblant a la zona del Pirineu, a la zona lleidatana, que va implicar la desarticulació, en aquell cas amb plantacions exteriors, de droga per valor de gairebé 50 milions d'euros amb boscos de marihuana.