Nou revés en la investigació del crim de l'Helena Jubany. Les mostres d’ADN trobades a la roba que la noia portava posada quan va ser assassinada no coincideixen amb les de Xavi Jiménez, l'única persona que avui dia està sent investigada per aquests fets. L’informe de l’Institut Nacional de Toxicologia sí que determina, però, que es tracta del perfil genètic d’un home. Encara queden per comparar les mostres d’hisop vaginal, després que les mostres hagin donat un resultat parcial.

Davant aquest resultat, el titular del Jutjat d’Instrucció Número 2 de Sabadell ha ordenat practicar noves diligències d’investigació i comparar el perfil genètic del Xavi Jiménez amb les altres restes d’ADN que puguin ser comparades. A més, reclama a l’Institut de Toxicologia que informi de tots els resultats obtinguts i fa una crida a la Policia Nacional a aportar al jutjat qualsevol escrit de l’acusat en dates pròximes al crim. Per últim, sol·licita al Consell Comarcal del Berguedà que aporti els correus electrònics o qualsevol documenta que Jiménez elaborés durant el temps que va treballar allà.

Un testimoni desmunta la coartada de Xavi Jiménez

Xavi Jiménez va ser imputant fa gairebé un any, quan el crim d’Helena Jubany estava a punt de prescriure per a tots els que no haguessin estat investigats. Les proves cal·ligràfiques van provar que ell era un dels autors dels anònims que la noia havia rebut acompanyant les ampolles d’orxata i suc. En la seva declaració davant el jutge, va assegurar que la tarda del 30 de novembre de 2001, quan va desaparèixer l’Helena Jubany, estava amb el seu amic Jaume Sanllehí a la Unió Excursionista de Sabadell. Era la mateixa versió que havia donat als investigadors 20 anys enrere.

Per la seva part, Jaume Sanllehí va explicar als investigadors l’any 2001 que aquella tarda no estava amb el Xavi Jiménez, sinó que era a Barcelona prenent unes cerveses amb uns amics. En veure que el seu amic no tenia coartada, va tornar a comissaria per donar una nova versió i fer-la coincidir amb la del Xavi. No obstant això, 20 anys després, Sanhellí ha declarat al jutge que la versió correcta va ser la primera en què apuntava que estava a Barcelona prenent unes cerveses amb amics.