Nou detinguts, sis d'ells menors d'edat, per agredir sexualment tres adolescents, també menors d'edat, a Osca. Els agents de la Policia Nacional han pogut llegir els diaris personals de les víctimes on explicaven les violacions i el temor que tenien a explicar-ho tot als seus pares. Aquest detall ha estat clau per detenir els presumptes autors dels fets i tres d'ells han ingressat a presó.

Tot va començar el juliol del 2021 quan una noia va denunciar que l'havien agredit sexualment en grup. Dues noies de 16 anys també van denunciar el mateix. Els fets van passar entre el novembre del 2019 i l'octubre del 2020. Per aquest mateix motiu, la Policia Nacional va obrir una investigació per esbrinar més detalls.

Els diaris personals de les víctimes, clau per la investigació

Els investigadors van llegir els diaris personals de les víctimes, on s'explicava detalladament l'infern que havien patit i el temor que tenien a explicar-ho tot als seus pares, explica el Periódico de Aragón.

Sis dels violadors són menors d'edat

Després d'anys d'investigació, aquest dijous han detingut els presumptes autors dels fets. Sis d'ells són menors d'edat i altres tres tenen 20 anys. Aquestes detencions s'han fet al barri de Perpetuo Socorro d'Osca i, de moment, no ha transcendit la identitat dels presumptes violadors, que haurien agredit sexualment les víctimes de manera continuada.

Policía Nacional / EFE

Nou detinguts, sis d'ells menors d'edat per agredir sexualment tres nenes menors d'edat a Osca: els majors d'edat han ingressat a presó de manera provisional com a presumptes autors dels fets / EFE

Els tres majors d'edat han ingressat a presó de manera provisional

Els majors d'edat han ingressat a presó de manera provisional i sense fiança com a presumptes autors d'agressions i abusos sexuals continuats. Els menors d'edat tenen prohibit apropar-se i comunicar-se amb les víctimes.

Investigació en mans de la Policia Nacional

Des de Fiscalia han informat que, per tal de garantir la intimitat de les víctimes, no donaran més informació d'aquest cas. Els presumptes autors dels fets es podrien enfrontar a penes de presó molt elevades per agressions sexuals a menors de 16 anys, uns fets que continuen sent investigats per la Unitat de Família i Dona (UFAM) de la Policia Nacional d'Osca.

Un altre cas molt similar a Bilbao

A Bilbao (Biscaia), fa uns mesos, també van començar a investigar una altra violació: en aquest cas, quatre homes van drogar i agredir sexualment una dona, que ho va denunciar tot a l'Ertzaintza. Actualment, es desconeix si han aconseguit localitzar els presumptes autors dels fets, ja que degut a l'estat en què es trobava la víctima, va ser molt complicat identificar els presumptes violadors.​