Aquest dimecres, els investigadors que rastregen la zona en la qual es va estavellar fatalment l'avió de China Eastern, deixant 132 morts, han trobat la caixa negra de l'aeronau. També s'ha pogut descobrir un nou detall sobre els segons de pànic abans del brutal accident, el més mortal al país dels últims trenta anys: els pilots de l'aeronau no van respondre durant la caiguda a les trucades dels controladors aeris que van registrar com queien bruscament en picat fins a estavellar-se.

El nou detall sobre l'avió estavellat en la Xina després de trobar la caixa negra

Així ho ha confirmat un portaveu de les autoritats xineses d'aviació, que ha detallat que la caixa negra del vol China Eastern MU5735 s'ha descobert aquest dimecres 23 de març. Aquestes declaracions s'ha produït poc després que el cap de seguretat d'aviació revelés que els pilots del vol fatal no van respondre a les múltiples trucades dels controladors aeris mentre l'avió queia en picat sobre el pendent de la muntanya en la qual es va encastar.

El vol, amb un avió model Boeing 737-800, portava aquest dilluns a bord 123 passatgers i nou membres de tripulació, que es van enlairar des de l'aeroport de Kunming, a la província de Yunnan, amb destinació Guangzhou. Va ser una hora després d'enlairar-se quan l'aeronau va caure en picat i es va estavellar als afores de la ciutat de Wuzhou, a la regió de Guangxi. A causa de la violència de l'accident, es pressuposa que les 132 persones que l'ocupaven van morir en el xoc, ja que a més, l'avió es va incendiar, "incinerant per complet" als passatgers i les seves pertinences, segons els equips de rescat.

Continuen buscant el motiu de la caiguda en picat amb 132 morts

Els controladors aeris han revelat que van intentar contactar amb els pilots diverses vegades en veure que l'altitud de l'avió queia bruscament, però no van obtenir resposta, explicava el director de l'Oficina de Seguretat Aèria de l'Autoritat d'Aviació Civil de la Xina, Zhu Tao, en una roda de premsa aquest dimarts. Tanmateix, la caiguda de 8.000 metres en menys de tres minuts, que va acabar en matança, continua sense tenir explicació, que es buscarà ara a la caixa negra de l'avió.

Encara que els investigadors asseguren que és massa aviat per especular sobre la causa de l'accident, van revelar que l'avió va deixar de transmetre senyals 96 segons després de la caiguda. Tenen clar que la investigació serà molt difícil, especialment després d'una pluja torrencial aquest dimecres que ha inundat el cràter que va deixar a terra l'impacte de l'avió, que ha provocat la suspensió de la recerca per risc d'esllavissades de terra.

També s'han identificat el capità de l'aeronau, Yang Hongda, fill d'un expilot que, segons els professionals de l'aviació, tenia un historial de seguretat "excel·lent". El seu copilot, Zhang Zhengping, comptava amb 40 anys d'experiència i més de 30.000 hores de vol segures, segons informacions del Times.

L'accident d'avió més mortal a la Xina dels últims 30 anys

Els informes, en espera dels resultats de la caixa negra, han confirmat que l'avió es va desintegrar en la caiguda, i va acabar calcinat després d'un incendi provocat a la nau, que va acabar arrasant també amb part de la vegetació de la zona en la qual es va estavellar. D'altra banda, l'aerolínia responsable, China Eastern, ha expressat les seves "profundes condolences" després de confirmar la mort dels 123 passatgers i nou tripulants que anaven a bord, afegint que totes les víctimes eren xineses.

Brutals imatges gravades per càmeres de seguretat mostren com la nau va caure de forma vertical fins a caure contra el terra en qüestió de segons. Segons FlightRadar 24, en un moment de la caiguda, l'avió va aconseguir recuperar i ascendir uns 300 metres, però va tornar a perdre potència i va caure en picat mentre es desintegrava. Es tracta de l'accident mortal més greu a la Xina en les últimes dècades des de 1994, quan un vol comercial de China Northwest Airlines es va estavellar, deixant 160 víctimes.