Surt a la llum el vídeo del moment exacte en què l'avió de la Xina perd el control i xoca contra una muntanya. Hi havia 132 persones a bord i les possibilitats de trobar supervivents són molt baixes. Estan investigant quines han estat les causes de la tragèdia, que ha causat un gran incendi forestal al lloc dels fets.

Es tracta del vol MU5735, que ha enlairat des de Kunming a les 13:15 d'aquest dilluns (a les 5:15 GMT). Havia d'aterrar a Cantón. Entre totes dues ciutats hi ha una distància de 1.357 quilòmetres. Els 132 passatgers que volaven havien d'arribar al destí en una hora i 40 minuts, però quan estaven a uns 260 quilòmetres de l'aeroport, l'avió ha començat a perdre el control i ha caigut en picat en una muntanya situada a 50 quilòmetres de Wuzhou. 

 

Vol MU5735 de China Eastern Airlines

Es tracta d'un vol de la companyia China Eastern Airlines, que ha posat a disposició de les famílies i amics de les víctimes per donar-los assistència i que estiguin informats en tot moment de si troben supervivents, uns fets poc probables però no impossibles. No obstant això, de moment, aquesta aerolínia no ha fet cap comunicat oficial explicant què ha passat. 

123 passatgers i 9 tripulants a bord de l'avió

De moment, no han pogut determinar quines han estat les causes de l'accident. En un primer moment, els mitjans xinesos han explicat que hi havia 133 passatgers, però les informacions més recents confirmen que n'hi havia 132: 123 passatgers i nou tripulants

 

Cau en picat a la muntanya: 8.000 metres en menys de tres minuts

L'avió ha caigut a tota velocitat: ha descendit més de 8.000 metres en poc més de tres minuts i s'ha filtrat el vídeo de l'impacte, on es pot apreciar com s'estimba contra la muntanya. Aquest accident ha provocat un incendi forestal, al qual estan treballant els bombers: d'una banda per apagar les flames i, d'altra, per buscar supervivents.

Comitè per esbrinar les causes d'aquest accident aeri

 Xi Jinping, el president de la Xina, ha explicat públicament que està commocionat pels fets i que s'ha format un comitè per esclarir com més aviat millor les causes d'aquesta tragèdia i així garantir "l'absoluta seguretat de les operacions d'aviació".

Res apunta que hi hagi supervivents

Aquest model d'avió tenia una antiguitat de sis anys i mai havia mostrat cap signe de deteriorament. Segons informen els mitjans xinesos, de moment, no hi ha senyals que hi hagi cap supervivent. Els avions d'aquest mateix model no podran volar fins que no s'esclareixin les causes de l'accident.