Nou cas d’abusos sexuals a menors a Catalunya. El president del club d’atletisme de Cambrils ha estat acusat d’abusar sexualment de les nenes de l’entitat. Els Mossos d’Esquadra el van detenir aquest passat dimarts, 29 de novembre, després de rebre la denúncia de diverses integrants del club, on aquest home de 60 anys, a més de president, també exercia com a entrenador.

Segons les acusacions, l’home hauria abusat de nenes d’entre 13 i 16 anys a les quals entrenava. S’estima que hauria fet tocaments a més de mitja dotzena de menors del club. Després de ser detingut per un delicte d’abusos sexuals, l’endemà va passar a disposició del jutge, que el va deixar en llibertat amb càrrecs. Se li ha dictat una ordre d’allunyament i no es podrà acostar a menys de 200 metres de les instal·lacions esportives municipals que utilitza el club que presideix. Els Mossos han obert una investigació sobre els fets.

Alerten d’un pederasta reincident que ha quedat en llibertat

Desgraciadament, els casos d’abusos sexuals en entitats esportives són més habituals del que es pot pensar. Fa uns dies, el Departament de Justícia va alertar de la posada en llibertat d’un pederasta després de 7 anys i 7 mesos a presó, la primera part de la condemna de 14 anys de presó que va rebre per abusar sexualment de quatre nenes d’entre 8 i 11 anys al Club d’Hoquei Terrassa l’any 2015. La resta l’haurà de complir en llibertat vigilada, però no s’ha establert el mecanisme adequat per fer-ho i, de moment, està sense cap control.

El gran problema, segons avisen des del Departament de Justícia, és que no està rehabilitat i hi ha un gran risc que ho torni a fer. De fet, aprofitant que el passat estiu estava en llibertat provisional, ja va tornar a actuar a Sant Vicenç de Castellet, on va fer tocaments a sis menors a la piscina municipal. En alguna ocasió, havia intentat entrar als vestuaris de les noies per veure com es canviaven o se l’havia vist masturbant-se dins l’aigua. Un jutjat de Manresa està investigant aquest cas.