El Departament de Justícia ha alertat de la posada en llibertat d’un pederasta reincident que no està rehabilitat i té un alt risc de reincidència. Es tracta de Carles S., condemnat per abusos sexuals a quatre noies a Terrassa l’any 2015 i que va fer tocaments a sis menors a Sant Vicenç de Castellet el passat estiu aprofitant que es trobava en llibertat condicional. Encara li queden set anys de llibertat vigilada per complir, però no s’han definit les mesures que s’aplicaran per a poder fer-ho.

Condemnat a 14 anys per abusar de quatre menors a Terrassa

El pederasta ha quedat en llibertat després d’estar empresonat a Lledoners durant 7 anys i 7 mesos, la primera part de la condemna de 14 anys de presó que va rebre per abusar sexualment de quatre nenes d’entre 8 i 11 anys al Club d’Hoquei Terrassa l’any 2015. Encara li queden 7 anys de llibertat vigilada, però no s’han concretat les mesures que es prendran per tenir-lo controlat. Mentre estudien com fer-ho, s’ha alertat a la Fiscalia de Barcelona perquè consideren que no està rehabilitat i que existeix un alt risc que ho torni a fer.

La sentència va dictaminar que l’home, aprofitant-se de la confiança que tenien dipositada en ell perquè feia anys que pertanyia al club, entrava als vestidors a fer tocaments a les quatre menors amb l’excusa que les ajudava a dutxar-se. A més, les gravava amb el seu telèfon mòbil, en el qual es van arribar a trobar més de 5.000 fotografies i 60 vídeos. En una ocasió, també va abusar d’una de les víctimes a la piscina ficant la mà per dintre del seu banyador per tocar-li els genitals.

Investigat per abusar de sis menors a Sant Vicenç de Castellet aquest estiu

Aprofitant que estava en llibertat condicional per haver complert tres quartes parts de la condemna, el passat mes de setembre va tornar a ser detingut per abusar sexualment de sis menors d’edat a la piscina de Sant Vicenç de Castellet. Els pares van denunciar que s’havia guanyat la confiança de les nenes i, amb l’excusa de fer-los pessigolles, els intentava baixar els banyadors i fer tocaments. En alguna ocasió, havia intentat entrar als vestuaris de les noies per veure com es canviaven o se l’havia vist masturbant-se dins l’aigua.

Les mares de les menors van començar a patrullar el poble cercant l'home i, quan el van localitzar, el van retenir fins a l’arribada de la policia, que el va detenir. Quan es va saber, el jutge li va revocar la llibertat condicional. Un jutjat de Manresa es va fer càrrec de la investigació, però va descartar el seu ingrés en presó en preventiva i es va limitar a fixar compareixences periòdiques al jutjat, malgrat la petició de les famílies de les víctimes. El cas continua obert.