Tràgica mort d'un home amb discapacitat en ser atacat per un eixam d'abelles africanes a Nicaragua. El difunt, de nacionalitat nicaragüenca, anava en cadira de rodes i ha estat identificat com Jasir Laguna Blancard. Segons han informat les autoritats del país centreamericà, la víctima va ser rescatada pels bombers i traslladada a l'Hospital Primari Comandante Carlos Fonseca Amador, al municipi de Mulukukú, a la Regió Autònoma de la Costa Carib de Nicaragua, on va acabar perdent la vida aquest dimarts pels múltiples fiblons que li van clavar els insectes en passar per un pont que creua el riu Tuma.

L'home va passar el pont que travessa el riu Tuma quan, sense previ avís, va ser atacat per les abelles africanes. En Jasir va caure de la cadira de rodes agenollat, plorant de por i dolor, segons ha explicat l'emissora sandinista La Primerísima, que també adjunta imatges de l'individu amb el cos agullonat. Enmig de les picades de l'eixam, va arribar el capità dels bombers, Luis Hernández, en un intent per rescatar-lo i treure'l del lloc. Després d'això va ser traslladat a l'hospital on va perdre la vida, sent la segona víctima mortal per picades d'abelles africanitzades reportat pels cossos de socors aquest 2024 a Nicaragua.

Set morts per picades d'abelles africanes a Nicaragua el 2023

Aquest any ja van dos morts per l'atac d'abelles africanes, tot i que el 2023 se'n van reportar set. Gairebé tots van morir en una setmana, sis persones, entre els quals hi havia una menor de vuit anys, van perdre la vida després d'un accident d'un autobús de passatgers a la província de Jinotega, al nord de Nicaragua. Posteriorment, un home va morir en un centre de salut al departament de Matagalpa en ser atacat per aquests mateixos insectes.

El cas de l'autobús va ser un cúmul de mala sort. El vehicle, en caure en un accident, va arrasar uns ruscos de fusta utilitzats per a la producció de mel i que acollien abelles africanes. La destrucció va provocar que els insectes sortissin espaordits i ataquessin els ocupants de l'automòbil.