Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí a Badalona dos menors d’edat, de 14 i 16 anys, per la seva relació amb l’agressió sexual que va patir una nena menor d’edat el 3 de juny passat a un descampat de Badalona, a tocar de la platja. Un testimoni va avisar la policia i la manada de joves es va escapar abans que arribessin els agents. La noia va explicar els fets i va assegurar que un noi amb qui mantenia una relació d’amistat —un dels detinguts avui— l’havia citat allà i havia convidat altres amics seus, tots menors d’edat i de nacionalitat espanyola, per tal de mantenir relacions sexuals amb ella, sense el seu consentiment. 

Cinc dels menors no poden ser imputats

La Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) ha iniciat aquest divendres, a les sis del matí, una operació policial amb l’objectiu de detenir tres d’aquests joves, que la investigació vincula amb l’agressió sexual. Només n’han pogut trobar dos. En falta un per detenir

Els altres cinc, però, tot i que estan plenament identificats, no han pogut ser arrestats. Es tracta de joves menors de 14 anys i que, per tant, no poden ser imputables de cap delicte, per més greu que sigui, segons el Codi Penal actual a l’estat espanyol.

Després de ser detinguts, els dos menors d’edat han estat traslladats a la Ciutat de la Justícia, on han estat lliurats a la Fiscalia de Menors, que n’ha sol·licitat al jutge l'ingrés en un centre de menors en règim tancat. Els menors, representats des de primera hora del matí pel penalista barceloní Eloi Castellarnau, han estat informats dels càrrecs que el jutjat té contra ells i de les proves que els Mossos durant aquests llargs mesos han aplegat, suposadament, contra ells. 

Al voltant de les vuit del vespre, el jutge ha ordenat l’internament en règim tancat per als dos detinguts. Un d’ells acusat d’agressió sexual i d’haver col·laborat en l’agressió sexual dels altres cinc joves. L’altre detingut està acusat de ser el cooperador necessari de sis agressions sexuals, la que imputen al primer detingut i les altres cinc, dels altres menors, la majoria inimputables. 

La va conèixer per Instagram

Els fets del 3 de juny, en cap de setmana, van colpir la societat de Badalona. L’agressió va ser en grup, molt violenta i contra una noia menor d’edat en un descampat a tocar de la platja de la ciutat. Els vuit joves, asseguren els investigadors dels Mossos, van participar de manera activa en l’agressió sexual que va organitzar, presumptament, un dels amics de la víctima, amb qui havia iniciat una relació per Instagram, un modus operandi que es repeteix amb altres de les agressions sexuals al voltant del barri de Sant Roc i de la Salut.