L’Àrea Central d’Agressions Sexuals dels Mossos d’Esquadra investiga, amb la col·laboració de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Badalona, l’agressió que un grup de nou joves van cometre aquest dissabte a la tarda en un descampat de Badalona. La noia de 13 anys va ser convidada per un dels agressors, qui havia conegut per Instagram -un modus operandi que es repeteix de les altres violacions registrades a Badalona els darrers mesos- i van quedar per anar en aquest descampat per mantenir relacions sexuals. Quan hi van arribar, però, i organitzat pel noi amb qui ella mantenia una relació sexoafectiva, diversos joves, la majoria menors d’edat, es van afegir i van agredir sexualment a la jove. Segons consta a l’atestat del cas, que ja està judicialitzat i està sota secret d’actuacions, alguns dels nois fins i tot van enregistrar l’agressió sexual múltiple. 

Quan els agents dels Mossos d’Esquadra van accedir al lloc, en un descampat, els agressors van escapar i només va quedar a la zona la noia menor d’edat, tal com va avançar ahir La Vanguardia. Les primeres diligències policials van permetre identificar alguns dels joves, tot i que encara no han estat detinguts. De la informació recollida per la policia, a més del primer testimoni de la víctima, que els agressors són de nacionalitat espanyola i veïns del barri de Sant Roc. Les primeres informacions policials també apunten que, com en altres casos denunciats en aquesta zona de la ciutat de Badalona, els agressors són d’ètnia gitana.

Objectiu: identificar tots els violadors

La investigació policial servirà ara per identificar un per un a tots els participants en l’agressió, la majoria d’ells menors d’edat, per tal de poder-los investigar, imputar -si tenen més de 14 anys- i també detenir. L’atestat policial deixa clar, de la primera declaració de la víctima, que la noia si bé havia acceptat la cita amb el primer noi, però va negar de manera reiterada mantenir relacions sexuals amb els altres joves que van accedir al descampat quan ella hi era amb el primer noi. La feina policial, si bé creuen que pot ser fàcil en la línia de posar noms i cognoms, pot ser més complicada a l’hora de poder-los localitzar i detenir, tenint en compte la xarxa familiar que habitualment teixeix aquesta comunitat.

En un dels casos registrats d’agressió sexual al Màgic de Badalona, on una noia va ser obligada a fer fel·lacions a cosins i amics de la seva parella, tot i que la policia té el nom i el cognom dels dos presumptes agressors que queden per arrestar, encara no els han pogut detenir. Aquesta agressió al descampat a tocar del Port de Badalona és la cinquena en pocs mesos que es registra en aquesta zona de la ciutat. Les primeres quatre conegudes es van registrar al centre comercial Màgic, un punt de trobada dels joves del barri.

Barri complex i alguns menors no imputables

Més enllà de la idiosincràsia del barri i que totes les víctimes siguin o tinguin relació amb aquesta ètnia, també s’hi suma que en alguns casos, com el primer cas que es va conèixer, alguns dels implicats no poden arribar a ser imputats i detinguts, ja que tenen menys de 14 anys, que és l’edat que marca el Codi Penal.