Els Mossos d’Esquadra han iniciat a primera hora del matí d’aquest divendres una operació policial que ha servit per detenir a dues persones, els dos menors d’edat, per la seva relació amb, com a mínim, i presumptament, una agressió sexual en un descampat a tocar de la platja, el passat 3 de juny. Els investigadors van tenir coneixement dels fets el mateix dia que van succeir gràcies a l’avís d’un testimoni i fruit de les gestions que han realitzat durant aquest temps, a primera hora d’aquest matí han activat un dispositiu que ha acabat amb les dues detencions, si bé s'espera que n'hi hagi més.

Escorcolls a casa dels detinguts

Des de les sis del matí, sota la batuta de la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS), s’estan fent escorcolls en diversos pisos i cases de la zona propera en aquest centre comercial i ja s’han detingut mínim a dues menors -que poden ser més al llarg del dia-, que han estat traslladats quan s’han acabat les diligències als seus domicilis, a la Fiscalia de Menors. Entre els detinguts, segons han explicat fonts al corrent de la investigació, hi ha menors d’ètnia gitana i menors de nacionalitat estrangera implicats, si bé ara només s'han fet dos detinguts. 

Els Mossos han confirmat a ElCaso.cat que està en marxa aquesta operació policial si bé no han volgut donar més detalls de les accions en curs, però confirmen que s'han fet dos detinguts i que està relacionat amb l'agressió sexual que va patir una menor d'edat a principi d'estiu a Badalona.

Agressions sexuals a Badalona

Cal recordar que les agressions sexuals en aquest centre comercial de Badalona, abans de l’estiu, van ser notícia. Se’n van produir diverses, algunes d’elles que encara quedaven per resoldre. Tot i això, algunes d’elles, amb menors com a víctimes i també com agressors, ja s’havien pogut resoldre amb detencions. La majoria dels presumptes implicats no van poder ser imputats, per no superar el llindar legal dels 14 anys.

Els altres, també menors, però de més de 14 anys, van ser posats a disposició de la Fiscalia i alguns d’ells, els principals investigats, van ingressar a un centre de menors amb règim de tancament.