Nou accident greu amb un patinet elèctric a Catalunya, en aquesta ocasió a Badalona (Barcelonès). Un noi de 18 anys ha atropellat amb aquest vehicle una dona al carrer Torras i Bages de la ciutat. El jove, segons apunten fonts municipals a l'ACN, hauria envestit la vianant, que té 60 anys, quan aquesta es disposava a creuar la via. Els fets han succeït el vespre d'aquest dimecres, poc abans de les nou. La Guàrdia Urbana ha rebut l'avís a les 20.51 hores i s'ha desplaçat fins al lloc amb diverses dotacions del cos. La víctima ha quedat molt malferida i ha necessitat atenció mèdica.

Tan fort ha estat el cop que el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que s'havia traslladat amb dues dotacions fins al carrer citat després de rebre l'alerta, han assistit la dona al carrer i l'han hagut de derivar a l'Hospital Germans Trias i Pujol. La víctima, després de ser atropellada pel noi de 18 anys amb el seu patinet elèctric, ha resultat ferida greu i el seu pronòstic mèdic és crític en aquests moments. La Guàrdia Urbana de Badalona, davant d'aquests fets, ha detingut el jove que circulava a gran velocitat per la vorera i va donar positiu en consum de cànnabis. Han obert una investigació per esclarir les causes del sinistre.

El primer accident mortal per patinet elèctric a Catalunya va produir-se el 2018

No és el primer cop que aquest tipus de vehicles de mobilitat sostenible, que s'han posat tant de moda els darrers anys, provoquen accidents fatals a Catalunya. De fet, el primer documentat i que va resultar mortal va donar-se a l'agost del 2018 a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) quan un noi de 19 anys va atropellar una dona de 92 anys, la qual va caure al terra colpejant-se el cap i perdent la vida hores més tard a l'hospital. En aquest cas, l'autor del sinistre va enfrontar-se com a màxim al pagament d'una multa, un cop la investigació va concloure. Tanmateix, després d'aquest s'han donat molts més incidents i fins i tot s'ha arribat a enregistrar usuaris dels patinets elèctrics circulant per amples avingudes barcelonines a més de 50 quilòmetres per hora.