Un jutjat de Palma ha condemnat a tres anys i mig de presó un noi de 18 anys per haver apunyalat amb un llevataps un turista al Passeig Marítim amb l’objectiu de robar-li les ulleres de sol i un rellotge. El condemnat va actuar amb dos menors d’edat que van agredir la víctima amb puntades de peu abans de fugir del lloc, emportant-se les pertinences de l’home. Durant el judici, el noi va reconèixer haver-se barallat amb el turista, però va negar el robatori, assegurant que només va acudir en defensa dels seus amics, que s’havien enredat en una forta discussió amb l’home agredit.

Els fets van ocórrer el setembre del 2022 quan, segons el relat de la víctima, aquesta va trobar-se amb dos nois a les portes de l'hotel on s'allotjava, i va iniciar una conversa amb ells. Mentre parlaven, l'ara condemnat va abordar-lo per darrere i se'l va llançar a sobre. Durant el forcejament tots dos van caure a terra, i els altres dos nois van començar a propinar-li puntades de peu al cap, mentre el jove que l'havia atacat l'apunyalava a les cames amb un llevataps.

Violent atracament per unes ulleres de sol 

Durant la baralla, el jove li va sostreure les ulleres de sol i el rellotge. Alertat per l’aldarull, un dels vigilants de seguretat de l’hotel va apropar-se a ells per separar-los, i en aquell moment els tres nois van fugir corrents amb el botí. En arribar els agents de la Policia Portuària, es van trobar l’home amb diverses ferides al cap i a les cames, molt desorientat, ja que, segons ell mateix, havia estat bevent les hores prèvies a l’agressió. No obstant això, els va poder donar la descripció de l'atacant, i una patrulla dels agents del port el va identificar i detenir.

Mentrestant, els dos menors implicats en la baralla van ser detinguts per la Policia Local de Palma, i posats a disposició d'un jutjat de menors. Per la seva banda, el jove de 18 anys va ser traslladat a dependències policials per poder ser interrogat. Després d'això, va quedar en llibertat provisional a l'espera del judici. Ara, el jutjat Penal número 3 de Palma ha sentenciat a tres anys i mig de presó el jove, per considerar que els fets responen a un "brutal mètode d'agredir que origina un altíssim risc de causar lesions d'enorme gravetat". Tanmateix, el magistrat va tenir en consideració l'atenuant de drogoaddicció, ja que el condemnat estava sota els efectes de l'alcohol i la marihuana.