A la seu central de la Policia Nacional de Madrid s'ha viscut una situació surrealista: un adolescent de 16 anys ha aconseguit colar-se al seu interior i robar dues pistoles i munició que hi havia a les taquilles dels agents. Cap de les persones que hi havia al seu interior s'ha adonat de res fins passades unes hores, que l'han pogut identificar i detenir gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat.

Els fets van passar el diumenge a la seu central de la Policia Nacional, situada al barri madrileny de Canillas. El menor d'edat va escalar des d'un mur de més de tres metres d'altura fins a entrar a l'exterior del recinte. Un cop allà, va començar a mirar des de quins punts de la comissaria podia entrar a l'interior. Sorprenentment, cap dels agents que hi havia el va veure.

L'adolescent va robar dues pistoles i munició a la seu central de la Policia Nacional

Va ser llavors quan va aconseguir entrar en una part de l'edifici on els policies guarden les armes i les municions. Aquest adolescent va rebentar les taquilles i va robar dues pistoles i munició que hi havia al seu interior. Tot seguit, va marxar com si res: cap dels policies que estaven de guàrdia l'havien vist.

Aconsegueixen detenir el menor i recuperar les armes robades

Al cap d'una estona, van poder comprovar que les taquilles estaven trencades i que no hi havia les armes ni la munició i va ser llavors quan van saltar totes les alarmes. Quan van revisar les càmeres de seguretat van veure qui era el responsable dels fets i el van poder detenir al cap de poques hores de l'assalt. Afortunadament, també van poder recuperar les dues pistoles que l'adolescent havia robat.

Les taquilles estaven tancades amb clau

Les taquilles on els policies tenien guardades les pistoles estaven tancades amb clau i, per tant, els agents estarien fora de cap responsabilitat en aquest succés, segons explica el Sindicat Unificat de la Policia (SUP), que ha fet un comunicat explicant els fets i demanant que s'ampliï la plantilla d'agents per evitar que es tornin a repetir episodis d'aquestes característiques.

La Policia Nacional té una investigació oberta per esclarir els fets

La Policia Nacional ha obert una investigació per esclarir les causes d'aquest succés. Al barri de Canillas hi ha un centre de menors i, tot i que en un primer moment pensaven que l'adolescent podria ser un intern del centre, aquesta hipòtesi ha quedat descartada. Els agents pensen que no ha actuat sol, sinó que ho ha fet amb l'ajuda de terceres persones, una hipòtesi que encara no ha estat corroborada.