Un total de cinc persones, quatre homes i una dona, van ser executats per sicaris en el municipi mexicà de Ciutat Serdán, en l'estat mexicà de Puebla, segons va informar aquest dijous el governador de l'estat, Miguel Barbosa.

En conferència de premsa, el mandatari va atribuir aquests fets a un enfrontament entre bandes delictives que es disputen la regió i va indicar que ja van arrencar les investigacions corresponents per part de la Fiscalia General de l'Estat (FGE) de Puebla.

"Sabem qui són i a què es dediquen els executats, i ja hi ha notícies de qui va ser. És un plet entre bandes regionals", va assegurar. El tiroteig va tenir lloc a les 04:30 hora local (10:30 GMT) d'aquest dijous en la junta auxiliar La Gloria, pertanyent al municipi de Ciutat Serdán.

On van trobar els cadàvers?

Les autoritats van trobar tres cadàvers en la via pública amb el denominat cop de gràcia, per la qual cosa es presumeix que van ser executats. Després van localitzar dos cossos més, en les mateixes circumstàncies, en un habitatge ubicat en un carrer proper.

Als primers reports policials es presumeix que van poder ser executats a l'interior d'un domicili i posteriorment llançats als carrers. Tanmateix, diversos testimonis van assegurar que els fets van passar en la via pública.

Ciutat Serdan Tw 2

Ciutat Serdán / Twitter

Mèxic va registrar 33.308 homicidis el 2021 després dels dos anys més violents de la seva història, sota el mandat d'Andrés Manuel López Obrador, amb 34.690 víctimes d'assassinat el 2019 i 34.554 el 2020.

Recentment, es va produir una matança a San José de Gracia, en l'occidental estat de Michoacán, on un grup de sicaris pel que sembla va afusellar més de deu persones durant un funeral, en un fet encara per aclarir perquè els criminals es van emportar els cadàvers i van netejar la zona.

Sigen els assassinats a periodistes

La setmana passada es va reportar la mort de Michelle Simon, periodista mexicana especialitzada en informació esportiva. Simon, de 29 anys, va ser trobada per uns operaris que treballaven en l'extinció d'un incendi en el quilòmetre 32 de la carretera Picacho-Ajusco. El cadàver estava embolicat en mantes i tovalloles i es creu que algú el va col·locar allà després d'assassinar la dona, que era la mare d'una nena de quatre anys.

L'assassinat de Michelle Simon és el sisè que pateixen els professionals de la informació el Mèxic, que és un dels països més perillosos per exercir la professió de periodista i diverses entitats internacionals han manifestat el seu desig per millorar una situació crítica.

Centenars de periodistes es van manifestar a Ciutat de Mèxic i Tijuana el passat 14 de febrer, demandant millors condicions laborals que els permetin exercir lliurement sota el lema: "No es mata a la veritat matant periodistes". Fins i tot els periodistes van decidir no preguntar res al president Andrés Manuel López Obrador en la roda de premsa diària, per protestar contra les seves difícils condicions laborals.