Vigo va ser l’escenari aquest dilluns d’una brutal agressió homòfoba a un home de 50 anys, que va rebre diversos cops de puny i puntades de peu pel fet de ser homosexual. La víctima és Francisco Fernández, director d’un centre de referència a la ciutat gallega dedicat al col·lectiu LGTBIQ+. Mentre li propinava els cops, l’agressor no parava de cridar “no m’importa anar a la presó si mato un maricó”.

Cops de puny i puntades de peu per ser homosexual

Els fets van tenir lloc cap a les onze de la nit, quan l’agressor va entrar al local del centre LGTBIQ+ demanant diners, però li van dir que no i va marxar. Al cap de cinc minuts, va tornar a entrar i va començar a insultar les dues persones que hi havia. En aquells moments, el Francisco va treure el cap per la porta i li va demanar educadament que marxés d’allà. Va ser en aquell moment, quan l’home el va començar a colpejar violentament i a donar-li puntades de peu al crit de “maricó”.

Un cop l’agressor havia marxat, el Francisco va alertar els serveis d'emergències, i efectius de la Policia Local i la Policia Nacional es van desplaçar fins al lloc dels fets. L’home va haver de rebre atenció mèdica per traumatismes pels cops, especialment a la cara i a una de les cames. “A part dels cops i les contusions, estic descol·locat”, ha explicat la víctima en unes declaracions a Radio Galega. Segueix en estat de xoc i no entén com aquesta mena d’actes encara se segueixen produint.

“Sobretot que passin a les mateixes portes del centre LGTBIQ+ de la ciutat, que és on acudeixen les víctimes d’aquest tipus d’agressions”, apunta el Fernando, que creu que a l’agressor li va molestar assabentar-se que havia entrat a demanar diners a un local del col·lectiu homosexual. “No m’entra al cap que algú t’agredeixi només per la teva orientació sexual”, apunta. Ja s’ha presentat una denúncia a la Policia Nacional acusant l’agressor d’un delicte d’odi.