Nova agressió trànsfoba a Barcelona. Els Mossos d'Esquadra estan investigant l'atac sofert per una dona transsexual al barri de Poble-Sec de la capital catalana. Els fets han ocorregut el matí del passat dimecres 11 de gener al parc de Les Tres Xemeneies, quan un jove es va apropar a la víctima i la va agredir físicament i verbal.

Agredida amb pedres

Segons ha avançat el diari Metrópoli Abierta, la dona havia sortit el matí del dimecres per agafar l’esmorzar en un forn proper. Quan tornava a casa un jove se li va apropar proferint insults trànsfobs. La víctima va continuar caminant, intentant obviar al presumpte agressor, però aquest la va atacar amb una bossa plena de pedres, colpejant-la en la cara i el cap. Com a resultat de l’atac, la dona va patir lesions a la boca i al nas, i va haver d’acudir a l’Hospital del Mar per a tractar les seves ferides.

La plataforma Observatori contra l'Homofòbia ha denunciat l'atac a les xarxes socials, i amb la seva ajuda els Mossos han aconseguit posar-se en contacte amb la víctima, que va presentar formalment la denúncia aquest divendres. L'Observatori ha ofert atenció jurídica a la dona agredida així com suport psicològic. Per la seva part, la policia catalana ha obert una investigació per poder identificar el presumpte agressor i procedir amb el seu arrest.

Un mosso, investigat per agredir sexualment una dona trans

Un agent dels Mossos d'Esquadra està sent investigat per un jutjat de Terrassa (Vallès Occidental) per, presumptament, haver agredit sexualment una dona transsexual. Segons les declaracions de la víctima, es va conèixer amb l'agent a través d'una aplicació de cites i quan van quedar en persona ell la va agredir. A hores d'ara la investigació continua oberta i l'agent està suspès temporalment de sou i feina.