La passada nit dos nous accidents de trànsit s'han saldat amb dues víctimes mortals, elevant a 152 les morts a les carreteres catalanes des de principis d'any. Aquesta xifra segueix per sota de les dades d'abans de la pandèmia (172 morts l'any 2019), però ha augmentat respecte als 135 sinistres mortals que van tenir lloc el 2021.

El primer accident s'ha produït a Piera, a l'Anoia

Deu minuts abans de les cinc d'aquesta matinada els Mossos d'Esquadra han rebut una alerta sobre un sinistre a la carretera BV-2242 a l'altura de Piera (Anoia). Diverses patrulles de la policia catalana s'han desplaçat fins al lloc de l'accident, acompanyats de tres dotacions dels Bombers i dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). La conductora del vehicle sinistrat, que va sortir de la carretera per motius que encara s'estan investigant, ha estat traslladada amb ferides greus a l'Hospital d'Igualada. Malauradament, la passatgera davantera va morir a conseqüència de l'impacte, i els sanitaris només van poder confirmar la seva mort.

El segon sinistre de la nit, només unes hores més tard a Palau-solità i Plegamans (Vallés Occidental)

El Servei Català de Trànsit ha informat que a les set del matí d'aquest diumenge dos cotxes van col·lidir a la carretera C-59, a Palau-solità i Plegamans, al Vallès Occidental. El conductor d'un dels turismes ha mort en l'escena de l'accident en el qual s'ha vist implicat un tercer vehicle. Els Mossos d'Esquadra, diverses dotacions dels Bombers i cinc unitats del SEM van acudir al lloc dels fets. Els agents van haver de tallar la circulació de la via en els dos sentits, que ja ha estat reoberta, i els sanitaris han traslladat a quatre ferits als hospitals de Mollet, de Granollers i de Sabadell.

La víctima mortal d'aquest accident ha estat Alexandre Acsensi, un jove jugador d'hoquei patins de 29 anys del Recam Làser Caldes. Format a les categories inferior del club de Caldes de Montbui, havia arribat a pujar al primer equip, amb qui competia a l'OK Lliga, la màxima competició en l'àmbit estatal. Precisament, aquest dissabte havia disputat un partit a la pista del Sant Cugat en què el seu equip havia guanyat 3-4, consolidant-se com un dels equips revelació del campionat. La seva mort ha provocat una gran consternació al món de l'hoquei patins i de l'esport català, sobretot en el club del qual era jugador.