Les Festes de la Mercè d'enguany han començat aquest divendres amb el tradicional pregó i els concerts a diferents espais de la capital catalana. Les aglomeracions de la primera nit de la gran celebració popular de Barcelona ha estat més aviat tranquil·la, tot i que sí s'han registrat alguns incidents als llocs on més persones s'aglutinen per poder veure els seus cantants i grups preferits. Segons han apuntat a ElCaso.cat fonts policials, els Mossos d'Esquadra han detingut un total de 16 persones fins aquest dissabte de matinada per furts i robatoris amb violència.

Gairebé en tots els arrestos s'han degut persones que intentaven robar unes altres que estaven gaudint dels concerts als diferents espais habilitats per la Mercè d'aquest 2023, on hi ha cada nit un dispositiu activat de la policia catalana. Els detinguts són la majoria d'origen magrebí i la resta d'origen sud-americà, segons apunten les mateixes fonts a aquest mitjà. Els furts han estat sense extrema dificultat, aprofitant les aglomeracions, tot i que sí s'ha donat alguna estrebada quan es resisteixen al furt, i hi ha hagut d'altres incidents amb arma blanca, però corresponen només a amenaces, no s'ha registrat cap persona ferida aquesta nit a Barcelona, almenys a la zona de concerts. També hi ha un parell denúncies per atracaments amb ganivets o navalles, sense lesionats ni detinguts.

Apunyalament mortal durant la Mercè de 2022

Les Festes de la Mercè de l'any passat a Barcelona van presentar més aldarulls, especialment a la segons nit que encara no ha començat enguany. Tanmateix, van produir-se saquejos a comerços i dos apunyalaments. En aquella ocasió, el passat 25 de setembre de 2022, un jove de 25 anys va morir en entrar en aturada cardiorespiratòria a l'avinguda Reina Maria Cristina de la ciutat a quarts de quatre de la matinada a conseqüència de l'agressió amb arma blanca, mentre que al Poblenou un sensesostre era apunyalat, molt a prop de la platja de Bogatell. En aquest cas, els facultatius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) el van assistir i van veure que les ferides no eren de gravetat.