Barcelona ha tornat a ser aquesta nit un gran botellón. Les tres festes majors del barris de la ciutat -Sarrià, la Barceloneta i l’Esquerra de l’Eixample- i les habituals trobades que hi ha cada nit del cap de setmana han tornat a deixar imatges de grans concentracions de persones en places de Barcelona.

Tot i això, sense registrar-se greus incidents més enllà d’enfrontaments amb la policia a la zona alta de Barcelona, on ha arrencat la festa major de Sarrià.

Un botellón a Sarrià acaba amb barricades

La primera nit de la festa major de Sarrià ha acabat amb incidents, 15 detinguts a tot Barcelona, 8 d'ells a Sarrià, i ferits lleus quan agents antidisturbis de la UREP de la Guàrdia Urbana i de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra han volgut dissoldre una concentració de joves que estaven fent botellón a la plaça de Sarrià.

Dos dels detinguts tenen 29 antecedents policials

Dos dels detinguts tenen múltiples antecedents, concretament 29. En aquesta zona s’han detectat delinqüents que actuaven en grup i que aprofitaven la concentració de persones per cometre actes delictius: Davant la presència policial, han fet llançaments d’objectes contundents quan els agents estaven  intervenint per restablir la situació. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per identificar, localitzar i detenir aquestes persones i, dels 8 detinguts a Sarrià, tres d'ells són menors d'edat.

Incidents botellón Sarrià / Eli Don ACN

Imatge d'un dels detinguts dels Mossos després del botellón de Sarrià / Eli Don

Amb material antiavalots els agents han fet fora els joves i els concentrats han mogut contenidors i han fet barricades, tot i que sense greus incidents i no consten incendis. El que sí que s’han registrat, com també havia passat a les trobades de plaça d’Espanya, són agressions. Diverses persones han reportat lesions produïdes per grups de joves que també volien cometre robatoris. 

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han hagut de fer diverses atencions per ferits per cops i ampolles, si bé cap d’ells, a falta d’una valoració a fons, revesteixen gravetat. La festa major de Sarrià va arrencar ahir amb el pregó i s’allargarà durant tot el cap de setmana. Durant la nit els Mossos han pogut fer alguns detinguts.

Botellón Sarrià - Eli Don / ACN

Tanques a terra a la zona de Sarrià / Eli Don 

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han ampliat els seus dispositius per evitar enfrontaments i grans botellons que puguin desencadenar amb incidents en aquest barri de la part alta de la ciutat però també a l’Esquerra de l’Eixample i la Barceloneta, que també celebren les seves festes majors aquest dissabte i diumenge.

Milers de persones al MACBA i a les platges, sense incidents

On sempre hi ha festa és a Ciutat Vella. Gairebé cada nit de l’estiu -i ara encara dura, mentre el fred no es faci fort- s’han viscut concentracions de persones a la zona de plaça dels Àngels, davant del MACBA, al cor del Raval. 

Botellón MACBA - Guillem Camós

Un cotxe patrulla passant pel botellón del MACBA, al centre de Barcelona / Guillem Camós

Aquesta nit no ha estat menys. Milers de joves amb ampolles de vidre i gots de plàstic han fet festa fins a gairebé les set de la matinada. En aquesta ocasió, però, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana no els han desallotjat. Algun cap de setmana equips de la policia de la ciutat, i alguns cops en col·laboració amb els Mossos, han retirat la gent de davant del MACBA, però aquesta nit no ha estat així. La situació ha estat tranquil·la fins que a poc a poc els joves han anat marxant.

 

Una situació s’ha viscut la nit d’aquest divendres a la platja de la Barceloneta. Tot i que hi havia una gran aglomeració de gent, la majoria turistes, no s’han hagut de destacar incidents.

Els Mossos d’Esquadra tenen en marxa un dispositiu concret, amb agents de paisà, per prevenir furts que fan grups de joves als turistes aprofitant la festa que es fa, de manera il·legal, a la platja. S’han reportat alguns robatoris, però sense greus incidents.

Els incidents de la Mercè van acabar amb 70 detinguts

El dispositiu de les nits del 24, 25 i 26 de setembre es va tancar amb 70 detinguts, principalment en els macrobotellots de la plaça d'Espanya i la platja del Bogatell. 

La meitat dels arrestats, 34, sumen ells 117 antecedents per robatoris, desordres públics, lesions, danys i atemptat contra els agents de l'autoritat, i la resta no en tenien. Dels arrestats, 21 són menors, un de 13 anys, que no se li poden imputar delictes. Dels 70 detinguts, 62 són homes -43 majors d'edat i 19 menors d'edat- i 8 són dones -6 majors d'edat i 2 menors-. Hi ha dues persones que s'havien escapat de centres de menors. N’hi ha 45 que són de nacionalitat espanyola i la resta, d'altres nacionalitats. 

Els Mossos d'Esquadra, però, han descartat que els detinguts en els aldarulls i actes violents del cap de setmana passat a Barcelona estiguin relacionats entre ells i que participin en activitats criminals organitzades. La majoria venien de diversos punts de l'àrea metropolitana.