Un tiroteig en una escola cristiana privada dels Estats Units ha deixat tres nens i tres professors morts aquest dilluns. Segons ha avançat el diari The New York Times, els trets s'han donat a Nashville, capital de l'estat de Tennessee, quan una dona de 28 anys, identificada com Audrey Elizabeth Hale, ha obert foc al col·legi Covenant, relacionat amb l'Església Plesbiteriana de Covenant, a Burton Hills Blv. Segons la investigació preliminar, el tiroteig hauria estat premeditat, motivat pel ressentiment de l'atacant, antiga alumna, cap aquest centre.

La Policia Metropolitana de Nashville s'ha traslladat fins al centre educatiu i ha localitzat la tiradora, a la qual han abatut. "Ha ocorregut un incident amb un tirador actiu a l'Escola Covenant, Església Plesbiteriana de Covenant, a Burton Hills Blv. La tiradora ha estat atacada pel MNPD (Metro Nashville Police Department) i està morta", ha assegurat el cos a les xarxes socials. Així doncs, hi hauria sis víctimes mortals, a més de l'atacant que ha entrat al centre educatiu i ha obert foc amb l'arma. 

Els nens van arribar amb vida a l'hospital, però van morir poc després

Els tres nens morts, identificats com Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs i William Kinney, tots tres de 9 anys, van ser traslladats amb vida al centre sanitari amb ferides de bala i van morir poc després, ha asseverat el portaveu de l'Hospital Universitari Vanderbilt, Johan Howser, a la cadena NBC News. Les altres tres víctimes eren Katherine Koonce, de 60 anys, i Mike Hill i Cynthia Peak, ambdós de 61. Els adults eren professors a l'Escola Covenant, que té alumnes des de preescolar fins a sisè grau, amb uns 11 anys. La resta de menors van ser traslladats per seguretat a una església propera per protecció i per poder reunir-se amb els seus pares. 

La dona de 28 anys, segons ha explicat el portaveu del Departament de Policia de Nashville, Don Aaron, va entrar a l'escola per una porta lateral, carregant dos fusells d'assalt i almenys una pistola. Dos agents la van abatre a trets, atès que la van trobar disparant a la segona planta de l'edifici. Hale, una dona transgènere, no tenia antecedents penals, però, en registrar el seu domicili, la policia va trobar plans de l'estructura del col·legi en els quals havia marcat les portes d'accés i la localització de les càmeres de seguretat. Aquest detall reforça la teoria dels agents que l'atacant va actuar de manera premeditada. "Creiem que hi havia algun tipus de ressentiment per haver hagut d'anar a aquesta escola, tot i que no tenim encara tots els detalls", han assegurat des de la policia. 

Des de principi d'any, s'han reportat almenys una trentena d'incidents amb armes de foc en escoles als Estats Units. Tots aquests atacs han deixat vuit morts i 23 ferits, d'acord amb dades de l'organització Everytown for Gun Safety.