Dues persones han resultat ferides en un tiroteig que ha tingut lloc aquest divendres a la tarda al centre de Barcelona. Els fets s'han produït al voltant de les tres de la tarda als jardins del conegut com el Forat de la Vergonya, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, al districte de Ciutat Vella de Barcelona. Després de disparar diversos trets, l'autor ha fugit en direcció al carrer de Princesa.

 

Els Mossos d'Esquadra ja han iniciat una investigació dels fets i busquen identificar el culpable i descobrir els motius que l'han portat a cometre el tiroteig. Segons ha avançat El País, la policia catalana ha estat revisant la zona davant la possibilitat que l'agressor hagués llençat l'arma en algun lloc durant la fugida. Fonts policials han explicat a ElCaso.cat que l'enfrontament, segons les primeres informacions, s'ha iniciat entre persones magrebines que normalment estan en aquesta zona del centre de Barcelona, però encara no s'ha confirmat. La investigació és molt recent.

Trets al centre de Barcelona: dos ferits

L'avís del tiroteig l'ha donat el propietari d'un restaurant, que ha sentit els trets i ha sortit a veure què passava. En veure que un home estava fugint amb una pistola a la mà, s'ha espantat i ha alertat els serveis d'emergències. Durant la fugida, l'agressor s'ha entrebancat, però ha aconseguit refer-se i perdre's entre els carrers del voltant. Segons un altre testimoni, un grup de joves l'anaven perseguint, però no se sap si anaven amb ell o si era gent que l'estava perseguint perquè havien vist com havia comès els trets. De fet, un d'aquests homes era un dels ferits, que s'ha desplomat a terra poc després. Tenia diverses ferides de bala.

Fins al lloc s'hi han desplaçat diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona, així com efectius sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). S'ha acordonat el parc i el ferit ha estat traslladat en ambulància a un centre hospitalari. L'home estava greu, però conscient en tot moment. També hi ha hagut un altre ferit lleu, que pel que sembla hauria rebut l'impacte d'una bala perduda que hauria sortit rebotada. La vida de cap dels dos corre perill, segons les primeres informacions.