El Jack l'Esbudellador dels Estats Units actua en una funerària de Colorado. La diferència amb el popular personatge de Londres (Regne Unit) que assassinava, mutilava i extirpava els òrgans, és que les dues dones que han entrat a presó per trossejar cadàvers i vendre'ls ja trobaven a les víctimes mortes. Mare i filla feien aquesta feina plegades i es calcula que almenys van esquarterar 560 cossos mentre Megan Hess, de 46 anys, estava al capdavant de la funerària Sunset Mesa, a Montrose (Colorado).

Però Hess no actuava sola tot i ser la propietària: ho feia de la mà de la seva mare Shirley Koch, de 69 anys. La titular del negoci dirigia, a més, una entitat que es dedicava a gestionar donacions de cadàvers, Donor Services. Una coincidència que s'hauria utilitzat per tapar les esquarteracions que no tenien autorització de les famílies i vendre posteriorment els membres del cos humà per separat. Tot i que sembla un tant estrambòtic aquesta pràctica als Estats Units és legal, sempre i quan hi hagi un consentiment dels familiars per fer-ho. Cosa que no tenien, però van aconseguir beneficiar-se econòmicament de 560 cadàvers, a més d'enterrar-los o incinerar-los.

Ambdues a presó més d'una dècada

Segons ha informat en un comunicat aquest dimarts el Departament de Justícia i la Fiscalia dels Estats Units del Districte de Colorado, Hess ha estat condemnada a 20 anys de presó i Koch a 15. Totes dues van declarar-se anteriorment culpables d'un delicte de frau per correu i col·laboració.

"Koch i Hess no van discutir ni van obtenir autorització per a la donació de cossos o parts del cos de difunts per als serveis d'intermediació corporal. En altres casos, el tema de la donació va ser plantejat per Hess o Koch, i específicament rebutjat per les famílies. En aquestes circumstàncies, malgrat no tenir cap autorització, Koch i Hess van recuperar parts del cos o van preparar, d'una altra manera, cossos sencers de centenars de difunts per als serveis d'intermediació corporal", explica la institució penal a la nota publicada, després que la jutgessa Christine M. Arguelle les condemnés a ambdues aquest 3 de gener a 20 i 15 anys de presó, respectivament.