La Policia Nacional allibera una nena de 12 anys a La Corunya, després d'haver estat venuda per la seva família per saldar un deute contret a Còrdova.

Ven la filla per saldar un deute amb un altre clan

La investigació va començar el passat mes de març, quan agents de la Policia Nacional de Còrdova van tenir coneixement del possible matrimoni forçat d'una menor de dotze anys com a pagament d'un deute de 4.000 euros contret per la seva família, d'ètnia gitana, amb un altre clan.

Policia Nacional / Europa Press

Alliberen una nena cordovesa a La Corunya, on havia estat venuda per mantenir relacions sexuals i saldar el deute de la seva família / Europa Press

Segons les primeres informacions rebudes, la menor, després de ser forçada a mantenir relacions sexuals i celebrar una cerimònia per comprovar que era verge, la prova del mocador, segons el ritu gitano, va ser traslladada fora de la ciutat andalusa.

Forçada a mantenir relacions sexuals i a casar-se

Després de les investigacions a la mare de la menor, i les oportunes comprovacions en el col·legi a què anava, es van iniciar les gestions per a la localització de la menor, que va acabar a La Corunya, on van ser identificats els membres de la família que presumptament havien comprat a la menor.

Els agents van establir un dispositiu de vigilància i posteriorment van procedir a l'entrada i registre del domicili on tenien reclosa a la menor, al carrer de la Torre.

Allà es va trobar la nena, que va ser alliberada, i es van detenir tres dels investigats, entre ells un altre menor.

De forma coordinada, es va detenir a Còrdova a altres quatre implicats: una era la mare i un altre la seva parella. Se'ls acusa a tots plegats per tràfic d'éssers humans, detenció il·legal i abús sexual.