Una nena de cinc anys mor en ser atropellada per un tractor a Tordesillas, Valladolid. Els serveis d'emergències no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Mor una nena de cinc anys a Tordesillas

El succés ha tingut lloc poc abans de dos quarts de sis de la tarda, quan el Servei d'Emergències 112 de Castella i Lleó ha rebut un avís que alertava de l'atropellament d'una nena petita per part d'un tractor a la carretera que uneix Madrid amb A Coruña, a l'altura de Tordesillas, a Valladolid, davant del restaurant El Pardo.

Ambulància Sacyl

Ambulància Sacyl / Arxiu

La persona que ha donat l'avís assegurava que la nena es trobava inconscient. La sala d'operacions del 112 ha avisat de l'incident a la Policia Local de Tordesillas, a la Guàrdia Civil de Trànsit de Valladolid i a Emergències Sanitàries - Sacyl, que ha enviat una ambulància suport vital bàsic, un equip mèdic de Tordesillas i una UVI mòbil.

Atropellada per un tractor a la carretera

Però, en arribar, el personal de Sacyl ha confirmat la mort de la nena, per la qual cosa s'ha anul·lat l'UVI mòbil.

Encara que es desconeixen les circumstàncies de l'atropellament, tot apunta a un accident.

Aquests fets recorden els ocorreguts el juliol a Roquetas de Mar, Almeria, on un conductor va atropellar mortalment una nena de cinc anys.

El succés va tenir lloc el dia 6 a la tarda, quan el 112 Andalusia va rebre un avís d'accident a la carretera d'Alicún, número 327, al barri El Parador de Roquetas de Mar, a Almeria.

Atropellament mortal a una nena de cinc anys a Almeria

Una UVI mòbil i equips d'emergències del centre de salut d'Aguadulce es van traslladar al lloc dels fets, però, en arribar, només van poder certificar la mort de la nena, que havia estat atropellada per un turisme als voltants d'un supermercat.

Després de confirmar la mort de la menor, psicòlegs i treballadors socials municipals van atendre els familiars.

Roquetas de Mar / EP

Roquetas de Mar / EP

Paral·lelament es van activar dotacions de la Policia Local, que van acudir per fer-se càrrec de la investigació de l'incident, ocorregut quan la nena creuava un pas de vianants juntament amb la seva mare i un gos.

Un legionari borratxo, autor dels fets

Les indagacions van poder aclarir dies després que el conductor del cotxe que la va atropellar mortalment circulava sota els efectes de l'alcohol, donant positiu en les proves d'alcoholèmia amb una taxa de 0,90 mil·ligrams per litre després de l'accident, superant notablement la taxa màxima permesa, de 0,25 mil·ligrams.

Així ho van confirmar fonts de la mateixa base Álvarez de Sotomayor, a Viator, Almeria, que van destapar que el responsable dels fets era un membre de la brigada de la base, i van traslladar a la família de la nena el "profund dolor" de la Legió davant dels fets. Poc després, el legionari era detingut com a autor dels fets.