La Leire tenia 5 anys i anava pel carrer, a Roquetas de Mar, de la mà de la seva mare embarassada. Un conductor begut, un legionari de l'exèrcit espanyol, que anava completament borratxo, la va atropellar passades les vuit d'aquest dimarts i la va matar. Aquest poble d'Almeria està de dol per la brutal mort d'aquesta nena que anava tranquil·lament pel carrer i que un conductor irresponsable i criminal l'ha assassinat.

L'atropellament mortal es va produir en un pas de vianants de la barriada on la família de la nena, originaris de Badajoz, feia sis mesos que vivien. Un cotxe va deixar passar la mare i la filla en un pas de vianants, però un segon cotxe no es va aturar i va passar per sobre de la nena, que va acabar morint.

Va sortir del cotxe una copa a la mà

En declaracions als mitjans, el pare de la Leire reclama justícia i assegura que el membre de la Brigada 'Rey Alfonso XIII' II de la Legió espanyola "anava tan borratxo que ni tan sols la va veure, la va arrencar a la seva mare gairebé de les mans". Algunes fonts asseguren que l'home va sortir del cotxe amb una copa a la mà i ni va intentar amagar els seus més que evidents signes d'anar sota els efectes de l'alcohol.

Padres Leire

Els pares de la petita Leire, davant dels mitjans de comunicació / ElCaso.cat

La policia local de Roquetas de Mar va practicar el test d'alcoholèmia al conductor homicida i els resultats van confirmar que quadruplicava la taxa permesa: va donar 0,90 mil·ligrams d'alcohol per litre expirat. El legionari va quedar detingut i passarà a disposició judicial les pròximes hores. El consistori va celebrar ahir un minut de silenci per recordar la petita.

"Sofriment, dolor i amargor"

"No hi ha paraules per a explicar el sofriment, el dolor i l'amargor que tenen els pares de la nena. Hem posat tots els mecanismes de l'Ajuntament a la seva disposició. Volen traslladar el cos de la nena al seu poble i nosaltres aquí estem per a fer el que faci falta", ha explicat l'alcalde Gabriel Amat.

La família de la menor és natural de Cabezas de Buey, a Badajoz, tot i que fa sis anys que viuen al El Parador de les Hortichuelas la barriada de Roquetas on aquest dimarts es va produir l'atropellament. El cos de la nena, després de les proves forenses, ja s'ha entregat a la família per tal de ser traslladat a Badajoz.

Detingut pendent de passar a disposició judicial

El conductor, que va acabar detingut, segueix als calabossos de la Policia Local de Roquetas de Mar a l'espera de la seva posada a disposició judicial.

El general de brigada Melchor Jesús Marín Elvira, que s'estrena en el càrrec com a nou cap de la Brigada 'Rey Alfonso XIII' II de la Legió, s'ha reunit aquest dimecres a la tarda amb la família per fer-li arribar el seu condol en nom de tota la brigada de la qual forma part el conductor detingut. El general ha assegurat que espera que "la justícia actuï amb contundència" contra el legionari.