L'Alejandro és un nen de 9 anys que ha mort per un cop de calor en quedar-se atrapat al cotxe del seu pare a Palomeque (Toledo).  La Guàrdia Civil ha obert una investigació per esbrinar què ha passat, ja que les circumstàncies de la seva mort són molt estranyes.

Els fets van passar diumenge 17 d'abril a Palomeque, un municipi a prop de Toledo de poc més de 900 habitants. La víctima estava passant per un moment complicat, ja que els seus pares s'acabaven de separar. El cap de setmana dels fets, el menor estava amb el seu pare, que s'acabava de comprar un cotxe que encantava al fill.

Completament despullat, ple de vòmits i inconscient

L'home estava fent la migdiada a casa seva, situada al carrer Constitució d'aquesta localitat. Quan es va despertar, va veure que el seu fill no estava a l'habitatge i es va començar a preocupar. El va buscar per tots els racons de la casa, però no el trobava. Així doncs, el va començar a buscar pel municipi i, quan va arribar al carrer on havia aparcat el vehicle, va veure l'Alejandro: estava completament despullat, ple de vòmits i inconscient.

El nen de 9 anys havia patit un fort cop de calor al cotxe del seu pare

L'home va trucar a Emergències 112 i, fins al lloc dels fets, es van desplaçar els agents de la Guàrdia Civil. Van poder comprovar que el menor havia patit un fort cop de calor en quedar atrapat al vehicle. Una ambulància també es va desplaçar fins al municipi i el van intentar reanimar.

Guardia Civil No Pasar / Europa Press
La Guàrdia Civil investiga la mort de l'Alejandro, un nen de 9 anys que ha patit un fort cop de calor en quedar-se atrapat al cotxe del seu pare / Europa Press

Malauradament, al cap de poques hores va acabar morint per culpa del cop de calor i l'Institut Armat ha obert una investigació per esbrinar què ha passat. Segons les primeres investigacions policials, tot apunta que l'Alejandro, aprofitant que el seu pare estava dormint, va entrar al cotxe i va començar a tocar els botons del vehicle fins que el va bloquejar, quedant atrapat al seu interior.

El menor mor després d'hores intentant-lo salvar

En el moment dels fets, no hi havia ningú al carrer i el cotxe estava aparcat a ple sol amb unes temperatures molt elevades. El menor es va intentar salvar, però ningú el va sentir i, al cap d'una estona atrapat, va patir el fort cop de calor.

Caldrà esperar a saber els resultats de l'autòpsia, que determinaran amb més exactitud les causes de la seva mort, però tot apunta que ha estat una mort accidental i no s'ha fet cap detenció. El tràgic succés ha causat gran commoció al municipi, ja que la víctima era una persona molt coneguda i estimada.