El nen de 3 anys que ha mort en beure aigua oxigenada a Corella (Navarra) vivia en una tribu amb tints sectaris, que té denúncies per maltractament físic. Algunes de les persones que van formar part d'aquesta comuna han explicat l'infern que van viure.

La víctima d'aquest tràgic succés és un menor de 3 anys que, per causes que encara s'estan investigant, de manera accidental, va beure aigua oxigenada industrial, amb una concentració química molt més tòxica que la de consum comercial. 

No van poder fer res per salvar la vida del nen

L'avís es va rebre el dijous al migdia i durant 40 minuts, van intentar reanimar el petit. No obstant això, malgrat els esforços dels sanitaris i de la Policia Foral, no van poder fer res per salvar-li la vida i hi ha una investigació oberta per esbrinar què ha passat. No descarten que els pares del nen o els responsables de la secta puguin tenir responsabilitats penals per aquest tràgic accident.

Las Doce Tribus, una secta religiosa amb denúncies

Els fets han passat a Las Doce Tribus, que és una comunitat autogestionada que, segons explica El Español, es tracta d'una secta religiosa amb diverses denúncies per maltractament físic, menors sense escolaritzar i antivacunes.

"És una secta en tota regla. No tens llibertat d'expressió"

"És una secta en tota regla. No tens llibertat d'expressió i estàs sotmès les 24 hores del dia. No pots qüestionar absolutament res. Vius en una espècie d'hipnosis col·lectiva que fa que no puguis prendre les teves pròpies decisions, explicava un home que va estar un temps vivint amb aquesta tribu fa uns anys a El País.

Viuen completament aïllats de la societat i nens sense escolaritzar

Els membres d'aquest grup no miren cap mitjà de comunicació i viuen completament aïllats de la societat. Per justificar que els nens no vagin a l'escola, diuen que reben l'educació des de la tribu perquè no volen que els petits es contaminin del món exterior, que segons ells és immoral i irrespectuós.

Policía Foral Navarra / Europa Press
La Policia Foral de Navarra investiga la mort accidental d'un nen de 3 anys en beure aigua oxigenada industrial en una tribu de Corella (Navarra) / Europa Press

"El seu funcionament intern és clavat al d'una secta"

Un altre dels seus antics membres també ha explicat l'infern que va viure en aquesta secta a El País: "A poc a poc, et vas impregnant de la seva ideologia i comences a pensar i a actuar sense llibertat. El seu funcionament intern és clavat al d'una secta. Ells diuen que són un grup d'iguals, però hi ha una jerarquia clarament diferenciada que t'acaba anul·lant com a persona", conclou un dels afectats.