El líder de la secta desmantellada en una masia de Vistabella del Maestrat ha aparegut aquest diumenge mort a la seva cel·la al Centre Penitenciari Castelló I, a Castelló, on romania ingressat en presó preventiva des de la seva detenció.

Segons han indicat a EFE fonts de la Subdelegació del Govern aquest dilluns, pel que sembla les primeres hipòtesis apunten que hauria estat una mort natural. L'home, de 64 anys, estava acusat d'abusos sexuals tant a adults com a nens, comesos presumptament al si d'aquesta organització que liderava en el municipi castellonenc.

El mort havia estat enviat a presó juntament amb uns altres dos membres de la secta per la titular del Jutjat d'Instrucció número 6 de Castelló, que va acordar l'ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança per delictes d'agressió i abús sexual, tràfic d'éssers humans amb finalitats de dominació domèstica i sexual i exhibició de pornografia a menors.

L'actitud del líder a la presó

Segons informen les fonts dels companys de la Mediterrània, l'estada a presó d'Antonio G. L., líder de la secta, estava sent summament complicada. És un home que tenia molts problemes de salut i de mobilitat per la seva discapacitat.

Va ser tractat diverses vegades a la infermeria del centre penitenciari i el personal sanitari de la presó el tenia en vigilància constant perquè el seu estat de salut no empitjorés. La seva conducta era summament hostil, especialment durant els seus primers dies tancat, es mostrava amb una actitud "altiva i prepotent".

Fins i tot alguns treballadors de la presó asseguren que era una persona molt mal educada, encara que també van explicar que la seva actitud va anar millorant considerablement amb el pas dels dies. Fins i tot es va relacionar amb alguns presos, un d'ells l'ajudava amb els seus problemes de mobilitat.

S'enfrontava a una pena de fins a 80 anys de presó

Els encarregats de la investigació del cas d'Antonio G. L. van calcular que el que va ser el líder de la secta sexual podria enfrontar-se a una pena de fins a 80 anys de presó. Se li imputaven sis delictes de tràfic amb finalitat laboral, sexual i dominació domèstica.

La Fiscalia també considerava que hi havia prou proves per acusar-lo de tres delictes d'abusos sexuals i uns altres sis abusos a menors d'edat. Els veïns d'aquesta localitat mai no van imaginar el que estava passant a la finca de Mas de la Chaparra, un lloc ple de càmeres de seguretat en el qual es realitzaven tota mena d'actes il·legals, molts d'ells relacionats amb crims sexuals.

Els agents que van accedir a l'habitatge de Mas de la Chaparra van trobar molts artefactes sexuals que havien estat utilitzats en violacions i abusos orquestrats pel mort i el seu seguici. També van trobar diners en metàl·lic, objectes religiosos i joies que es creuen que poden ser robades.