Un fòrum de pares desesperats ha descobert el negoci d'un nen de 14 anys a l'escola i han quedat sorpresos. L'adolescent, que està guanyant "més diners que els que li caben a les butxaques", ofereix un servei de llaminadures i dolços al col·legi per a aquells que no tenen temps o mitjans per parar a la botiga local i subministrar la seva classe amb els esperats caramels que, a més, l'estan fent d'or.

Un nen de 14 anys es fa d'or amb aquest negoci

El tema ha estat comentat al fòrum escrit "per pares per a pares" Mumsnet, on una usuària del Regne Unit ha compartit la història que barreja preocupació amb anècdota i admiració. Segons el seu relat, es van adonar que un nen de 14 anys s'estava forrant després d'emprendre una idea a l'escola: ha muntat la seva pròpia paradeta de llaminadures al col·legi, comercialitzant-les en els descansos i a l'hora de dinar.

La dona explica que, en resum, el menor havia estat parant cada dia a la botiga local de camí a l'escola, comprant llaminadures i xocolatines que després venia als nens i nenes del seu curs al doble del preu a què els havia comprat. I els seus clients, de la mateixa edat, estan més que disposats a pagar el preu. Encara que sembla un negoci proporcional a un adolescent, la usuària assegura que el petit emprenedor havia passat de guanyar "alguna lliura aquí i allà", a expandir el negoci en tres setmanes i pastar un seguici de fidels seguidors.

Comprar llaminadures i vendre-les el doble de cares

Ara ja no es limita només a la seva classe i gana al voltant de deu lliures al dia, gairebé 12 euros al canvi, el que suposa un gran marge tenint en compte el baix preu dels dolços i que es tracta d'un negoci infantil. La mateixa mare que escriu la història al fòrum assegura que no es pot creure les quantitats que guanya aquest petit executiu. De fet, detalla que ja està fent les compres per encàrrec, sobretot a nens i nenes que van amb autobús a l'escola i que, per tant, no poden anar a una botiga a comprar abans de l'horari escolar.

Llaminadures / Pxfuel

L'adolescent s'està forrant amb la revenda de llaminadures a l'escola / Pxfuel

A més, el nen té una llista de preus i comandes per mostrar transparència als clients i un llibre en el qual registra les vendes i guanys de cada dia. "S'ho pren molt seriosament i és increïblement organitzat", continua relatant la usuària. Als seus pares va explicar que els beneficis del negoci només estan limitats per la quantitat de llaminadures que pot ficar físicament a la motxilla, cosa que li ha portat a buscar dolços "més petits i de més valor i sondejant als seus clients per conèixer els nivells d'interès".

"Què faríeu davant d'aquesta situació?"

La dona finalitza la publicació al fòrum detallant el dilema a què s'enfronten els pares, ja que la mare i el pare, que ella defineix com a pare A i pare B, tenen opinions diferents. El pare A està encantat i ha felicitat el seu fill pel seu esperit emprenedor i l'ha motivat que continuï endavant, encara que és probable que l'escola el castigui si l'enxampen. D'altra banda, al pare B l'anècdota li ha fet gràcia i l'ha impressionat, però opina que hauria de parar davant del risc d'un càstig escolar. Per finalitzar, llança la pregunta a l'aire perquè la responguin els pares i mares del fòrum: Què faríeu en aquesta situació?