Les platges de Cadis (Andalusia) han viscut una situació insòlita en el marc d'una operació antidroga executada per l'Agència Tributària de Duanes, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. La passada tarda de divendres, 29 de juliol, els agents de duanes van iniciar el seguiment d'una llanxa que navegava de manera sospitosa per la costa de Cadis. El seguiment va desembocar en persecució i va acabar amb la narcollanxa encallada a la platja de Bonanza, a Sanlúcar de Barrameda. El que no esperaven els narcotraficants, ni els agents, és que més d'una setantena de banyistes, molt espavilats, s'afanyarien a envoltar l'embarcació i robar-ne els fardells de droga que, efectivament, s'hi transportaven. La policia va haver de vigilar durant tota la nit amb un helicòpter que cap altra persona s'hi apropés, custodiant a l'embarcació i intentant espantar la gent que la volia abordar. 

Duanes va demanar ajuda a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, perquè no podia controlar el robatori de fardells

L'última operació antidroga que s'ha dut a terme a Cadis ha deixat imatges per recordar, com ara la d'una marabunta de banyistes assaltant la narcollanxa encallada i sortint-ne amb fardells de droga. La situació va descontrolar-se, i com que els agents de duanes tots sols no podien fer-li front ni impedir la sostracció de la droga, van requerir el suport de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Quan molta gent ja s'havia fet amb els fardells, va arribar l'helicòpter de duanes per custodiar l'embarcació i espantar així a la gent, obligant-la a abandonar la narcollanxa i a no apropar-se a aquesta. Això, però, no va succeir com esperaven, i malgrat la presència de l'helicòpter, les persones continuaven arribant a l'embarcació amb el clar objectiu de robar la droga que hi quedés. Molta gent, de fet, qüestiona l'actuació de l'helicòpter, ja que podia suposar un perill pels banyistes curiosos, en estar a molt poca distància del terra. Altres persones, vinculades als sindicats de policies i als cossos de seguretat, critiquen que robar la droga fos la primera reacció que va tenir tothom, en lloc de col·laborar amb la policia i deixar-los fer la seva feina. La mercaderia de la petita embarcació era, presumptament, haixix

Com era d'esperar, molts dels participants d'aquest assalt a la narcollanxa van gravar els fets, amb vídeos que s'han fet virals en les últimes hores a les xarxes socials. A les gravacions, pot veure's com un gran nombre de persones corren fins a la llanxa entre crits d'eufòria i pugen a bord d'aquesta. En altres vídeos, s'observa clarament com l'helicòpter duaner sobrevola la zona i remou la sorra per tal d'allunyar la gent de l'embarcació. Aquesta actuació, no obstant això, no espantava tothom: diverses gravacions mostren com, malgrat la presència del mitjà aeri, moltes persones continuen intentant arribar fins a la barca.