Una selfie mortal. Jack Fenton, un turista de nacionalitat britànica i de 22 anys, ha mort en un tràgic accident a prop d'Atenes (Grècia). Fenton viatjava amb el seu germà i altres amics en un helicòpter i va decidir sortir d'ell per fer-se una fotografia de record. Tanmateix, mai podrà veure-la, ja que el noi es va apropar massa a l'hèlix posterior de l'helicòpter i aquestes, en ràpid moviment, el van decapitar.

El noi desitjava fer-se una fotografia de record

Segons informa The Guardian, en una primera reconstrucció dels fets, l'helicòpter va aterrar a l'heliport d'Àtica, a uns 40 quilòmetres de la capital grega. El jove britànic, que era estudiant de la Universitat d'Oxford, va obrir sense pensar la porta de l'aeronau, probablement per fer-se una selfie, i les pales, encara en funcionament, li van tallar el cap. Una altra versió dels fets que sostenen els investigadors grecs afirma que Jack havia tornat corrent a la pista després de baixar de l'helicòpter per fer-se la fotografia, malgrat les advertències del personal de terra.

Això no obstant, els amics del jove, així com els testimonis de la tragèdia ho desmenteixen. "Va morir a l'instant, ja que va ser colpejat al cap pel petit rotor posterior de l'aeronau", ha dit un alt funcionari de la policia. "No hi havia cap possibilitat que sobrevisqués, la seva mort va ser instantània", ha afegit.

El pilot de l'helicòpter, acusat d'homicidi

Davant de la gravetat dels fets, la policia ha obert diverses línies d'investigació per aclarir el succeït. Una d'elles acusa el pilot de l'aeronau, acusat d'homicidi involuntari per permetre que el jove baixés de l'helicòpter abans que estigués completament apagat. "Les pales continuaven funcionant quan va desembarcar el jove i la nostra investigació se centra especialment en una possible negligència. Haurien d'haver estat parades quan va sortir de l'avió", assegura la policia grega. Al seu torn, també s'acusa de negligència a uns altres dos tripulants que viatjaven juntament amb el pilot.

Una reacció compassiva

Desafortunadament, els pares de la víctima viatjaven amb el jove i els seus amics, encara que anaven amb un altre helicòpter. El pilot, en veure la macabra escena, va decidir fer un acte de compassió. Va maniobrar l'helicòpter perquè els pares no presenciessin l'horror. L'aeronau va portar directament els familiars a Atenes, on els esperava un jet privat per traslladar-los immediatament a Gran Bretanya.

Les selfies, una opció recurrent durant les vacances

Sempre que es viatja a qualsevol lloc del món, sembla ser obligatori fer-se una selfie de record. El problema arriba quan un vol fer-se la millor selfie de tots els temps, posant en risc la seva vida. Per desgràcia, aquestes temeritats s'han emportat moltes vides i són molt més freqüents del que ens podem imaginar. Un estudi de la Fundació iO va revelar el 2021 que des de 2008 aquestes pràctiques han matat 379 persones, una mort per setmana, la majoria d'elles per caigudes des de grans altures. L'estudi també ha revelat que una de cada tres morts es produeixen en viatges.