Els Mossos d’Esquadra investiguen la troballa, aquest dijous, de dues armes llargues AK-47 enterrades a Castell d’Aro. Les han trobat quatre persones que estaven fent unes obres construint el mur d’una empresa en aquesta població del Baix Empordà. Els paquets, embolicats i tancats amb cinta americana, contenien dos subfusells tipus AK-47, armes de guerra tipus Kalàixnikov, amb dos carregadors, tot i que sense bales. Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de les armes i han obert una investigació. 

A hores d'ara encara no s’ha pogut aclarir d’on han sortit i seran els especialistes de la policia catalana, amb la col·laboració dels analistes d’Informació, els que hauran d’aclarir quina és la seva procedència. Segons les primeres informacions les dues armes, tot i que no contenien munició, són reals. Tot i que no hi ha cap línia d’investigació tancada, tot sembla indicar que les armes estan relacionades amb el crim organitzat i no amb el terrorisme.

Troben dues AK-47 en un cotxe francès

Fa poques setmanes els Mossos d’Esquadra van trobar dues AK-47 més. En aquella ocasió va ser en l’escorcoll d’un vehicle amb plaques de matrícula francesa van localitzar dues armes similars, que en aquell moment la policia va dir que eren simulades, als portaequipatges. Com en el cas que s’ha conegut ara, les dues armes que es van trobar en aquell cotxe, després de verificar els conductors, que van acabar detinguts, també es va relacionar amb el crim organitzat, sobretot, amb el tràfic de drogues.

Investiguen l'assassinat d'un home al Perelló

Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra també investiguen l'assassinat d'una persona després que trobessin el seu cadàver amb evidents signes de violència en una caseta a tocar de l'AP-7, al terme municipal del Perelló, al Baix Ebre. Els primers indicis apunten al fet que podria tractar-se d'un homicidi relacionat amb el crim organitzat i que podrien haver deixat el seu cadàver allà per desfer-se d'ell i escapar per l'autopista ràpidament sense ser detectats.