Els Mossos d’Esquadra han interceptat dues armes llargues, dues AK-47, a Garrigàs, a l'Alt Empordà. Bon ensurt aquesta matinada en una gasolinera quan agents dels Mossos d’Esquadra han escorcollat un cotxe i hi han trobat, a la part de darrere, dues armes llargues estil AK-47, el mític fusell d’assalt rus Avtomat Kalashnikova 1947 que semblen inutilitzades o rèpliques. El vehicle, amb plaques de matrícula francesa, ha estat vist en ruta, en sentit sud, per una patrulla de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, que l’han seguit i l’han acompanyat fins a l’exterior de la carretera, en una àrea de servei Repsol de l’AP-7, al punt quilomètric 35, en el seu pas per aquest municipi de l’Alt Empordà.

Dues armes llargues AK-47 a l'AP-7

Els agents, a la part posterior del vehicle, han trobat les dues armes, i han detingut els dos ocupants del cotxe, dos homes, un de nacionalitat francesa i d’origen marroquí, i un altre, que si bé no s’ha identificat amb cap document, segons els Mossos, podria ser originari de Mauritània. El número de bastidor del cotxe tampoc corresponia amb el vehicle. El que ha fet despertar l’interès dels policies de Trànsit sobre el vehicle ha estat la placa. Les matrícules que comencen amb ‘WW’ són provisionals a França i no poden sortir del país, però són molt fàcils d’aconseguir, i les posen en vehicles sostrets per evitar cridar l’atenció de la policia. A la zona de Figueres, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, s’han intervingut quatre cotxes robats amb aquestes matrícules.

Finalment, tots dos han quedat arrestats per un delicte de falsedat documental i per tinença d’armes prohibides. En una inspecció posterior, la policia catalana ha confirmat que les dues armes eren rèpliques, que no tenien cap capacitat de fer foc. Amb tot, però, un dels identificats tenia penjada una ordre de vigilància discreta a l'espai Schengen per la seva relació amb fets delictius.

Investigació en marxa per aclarir els fets

La investigació per aclarir quin era l’objectiu de les persones interceptades amb aquestes dues armes simulades segueix i se l'ha quedat l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió de Girona. De moment, no s’ha facilitat més informació del cas.

Fonts de la policia catalana, però, asseguren que els fets són greus, malgrat ser rèpliques, i demostren la perillositat del crim organitzat. Es creu que les armes intervingudes són part d’algun pagament relacionat amb el tràfic de drogues, tot i que la investigació es troba en una fase molt inicial. La policia catalana espera també l'informe de balística per confirmar que es tracta de rèpliques i quina possible manipulació podrien patir per tal de ser convertides en armes de foc lesives.