Els lladres són molt llestos i aprofiten qualsevol ocasió per robar, especialment a les ciutats on més s'acumula el turisme, com és el cas de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra alerten d'un mètode de robatori que, si bé no és nou, continua vigent a la capital catalana i que pot aixafar-te les vacancesEs tracta d'un robatori que es comet, especialment, a les entrades o sortides dels hotels o allotjaments turístics: quan la víctima descuida les seves maletes per registrar-se a l'establiment, els lladres aprofiten la badada i les roben. La prevenció és la millor eina per evitar ser víctimes d'un robatori d'aquesta mena. 

Els Mossos expliquen el modus operandi dels lladres de maletes

Els criminals tenen diverses estratègies amb les quals aconseguir el seu objectiu: robar. Moltes vegades, fan ús de la força, la violència o la intimidació per tal de sostreure't els objectes de valor, com és el cas dels "rellotgers", els lladres que es dediquen exclusivament a robar rellotges. Altres vegades, actuen en grup i mentre una persona distreu la víctima, l'altra li roba. En el robatori de les maletes, els lladres, normalment, esperen l'ocasió perfecta, un moment en què abaixes la guàrdia, bades o descuides les teves pertinences mentre parles amb els encarregats de l'hotel, per apropiar-se les teves maletes i desaparèixer. 

Els Mossos d'Esquadra resumeixen el modus operandi d'aquests lladres de la següent manera: "Els lladres aprofiten quan estàs fent l'entrada o la sortida per robar-te les maletes desateses mentre parles amb el recepcionista". Aquests criminals poden actuar sols, en parella o en grup, i poden fer-ho tant dins l'hotel com fora d'aquest. No es tracta d'un robatori violent, sinó que tan sols esperen que estiguin les maletes soles per agafar-les i marxar discretament, abans que la víctima pugui sospitar res. 

Els cossos policials recomanen estar sempre alerta i ser previnguts

Aquests robatoris, en la majoria de vegades, són evitables. Els Mossos d'Esquadra recomanen ser previnguts per tal de no ser víctima d'aquests successos. En cas d'estar efectuant l'entrada o sortida de l'hotel, el més recomanable és tenir la maleta sempre a prop, a poder ser davant, o agafant-la per la nansa; el cas és no deixar-la desatesa. També és recomanable inspeccionar la zona, fixar-se en la gent que hi ha i en si alguna persona demostra una actitud sospitosa, com ara mirar-te massa. D'aquesta manera, els possibles lladres notaran que estàs alerta, i el més probable és que no s'atreveixin a robar-te.