Aquest dimarts al vespre els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van desplegar, a la zona del barri de Sant Antoni, un nou operatiu per detectar, identificar i detenir a lladres multireincidents dels que actuen al centre de la ciutat de Barcelona.

El que els Mossos han batejat com operatiu Tremall -el nom ve de les xarxes de pescadors- fa més d'un any que està en marxa i serveix per saturar punts concrets de Barcelona per poder detenir persones que es dediquen als furts a la via pública i que ja són coneguts pels agents de paisà dels Mossos.

Caçats per carrer, identificats al metro

En l'operatiu d'aquest dimarts, agents de paisà, coneguts com a fures en l'argot policial, recercaven pels carrers de Sant Antoni a lladres coneguts per tal de ser portats fins al vestíbul de l'estació de Metro de Barcelona per ser escorcollats i identificats, tal com es pot veure en aquestes imatges de ElCaso.cat del chekpoint instal·lat al suburbà.

Els Mossos d'Esquadra organitzen aquests dispositius amb la col·laboració d'agents d'Estrangeria de la Policia Nacional. És aquest cos policial estatal qui té la competència d'aplicació de la Llei d'Estrangeria. La policia catalana aprofita aquesta llei per a treure del carrer alguns dels lladres, la majoria dels detectats ahir, en situació irregular. No és el primer cop que la Policia de la Generalitat i la Policia Nacional espanyola col·laboren per fer ràtzies contra lladres al centre de la ciutat.

Mossos SantAntoni 2

Agents de paisà dels Mossos al metro identificant a possibles lladres multireincidents / GRS

En algunes ocasions aquests dispositius es fan també amb agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona. En el d'aquest dimarts la policia de Barcelona no hi ha participat. Els Mossos d'Esquadra, a més dels agents de Seguretat Ciutadana i de paisà, també ha activat agents de l'ARRO, per tal de participar en els escorcolls dels identificats. La Policia Nacional, per la seva banda, ha comptat amb agents de la Unidad Central de Redes de Inmigración Ilegal y Falsedades Documentales (UCRIF) i també dels seus agents antiavalots, la UIP.

Sense balanç de detinguts

El dispositiu va ser comandat, a peu de metro, per l'inspector sotscap de la comissaria de l'Eixample, que va ser l'encarregat de dissenyar i liderar aquest operatiu antilladres i d'aplicació de la Llei d'Estrangeria. Segons les dades de balanç de l'operatiu, els Mossos van detenir sis persones i la Policia Nacional en va detenir sis més. Els darrers, per incomplir la Llei d'Estrangeria.